Wikipedia:Tinget/Arkiv/2010-43

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Arkiv
Arkiv
Dette er et arkiv over inaktive diskusjoner fra Wikipedia:Tinget. Vennligst ikke gjør endringer her. Ønsker du å fortsette en gammel diskusjon, ta det opp på den aktive diskusjonssiden.

Formattering av koordinater.[rediger kilde]

Det er viktig at steder, hendelser, attraksjoner o.l. er stedfestet med koordinater. Derfor bør det være så enkelt som mulig å overføre stedfesting fra en Wiki til en annen. Dette fungerer mildt sagt dårlig på NO:WIKI. F.eks. vil hverken: {Coordinate|NS= 57/44/5/N|EW= 15/37/44E|type=landmark|region=SE-H}}" eller "{coord|57|44|5|N|15|37|44|E|display=title|region:SE_type:landmark}}" fungere på vår Wiki - Noen som kan lage forbedringer?--Friman 20. okt 2010 kl. 23:09 (CEST)

Er jo bare å erstatte «coord» med «koor» og fjerne tullet etter koordinatene. Dette usignerte innlegget ble skrevet av KEN (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)
Å «fjerne tullet» bør man ikke; display=title har ingen funksjon hos oss, så det kan fjernes, men region og type er veldig kjekt å ha med. Jon Harald Søby 21. okt 2010 kl. 22:39 (CEST)
Jeg er enig med Jon Harald. Jeg vil dessuten legge til - gjør type så spesifikk som mulig. Vær heller ikke redd for å lage det feil. Om noen skulle kalle det type:kirke er det enkelt en eller annen gang å rette det opp til type:church, men hvis det derimot er kategorisert som landmark er det straks vanskeligere. Jeg vil dessuten oppfordre til å bruke {{koordinater}} fremfor {{koor}} slik at vi får muligheten til å åpne kartet direkte i artikkelen, slik jeg beskrev over. Haros 21. okt 2010 kl. 23:14 (CEST)
Ein løysning kan vere å tillate {Coordinate} og {Coor} også på nowiki, og ha ein bot som endrar desse til dei nowikiske omgrepa jamleg. -Og så kan me jo ha ein annan bot som flyttar over {Coordinate} frå t.d. enwiki basert på interwiki. Berre som ein idé til ein botmakar med evner og lyster. ~~ Hogne 22. okt 2010 kl. 09:17 (CEST)
Største mangel i koordinatformateringen er støtte for desimalgrader. Jeg har aldri skjønt hvorfor koordinatmalen ikke betynner dette H@r@ld 22. okt 2010 kl. 16:09 (CEST)
Muligens kunne vi lagt inn parametrene lat og lon i tillegg til de eksisterende slik at de også kan brukes om en ønsker det. En del europeiske leverandører av karttjenester bruker UTM istedenfor, men dette måltallet er litt vanskeligere å beregne hvis det kun skal brukes malverk. — Jeblad 23. okt 2010 kl. 15:22 (CEST)
Stor arbeidsbesparelse om en kan kopiere desimalgradsmaler rett fra engelsk WP, uten å måtte kjøre det gjennom en konverteringstjeneste. H@r@ld 25. okt 2010 kl. 18:05 (CEST)

Mulig andre har sett dette allerede, men en fiks sak når vi snakker koordinater er at om en zoomer ned i Google maps så slår det til slutt over i Streetview. Kan f.eks se artikkel om Stortinget hvor en da bokstavelig talt havner på gaten utenfor. Ulf Larsen 22. okt 2010 kl. 19:03 (CEST)

Kartet er riktig, men terrenget er feil:-) Gatenettet er vektordata som stammer fra Kartverket og har centimeternøyaktighet. Flyfotoet i googlemaps (av mange feilaktig kalt satelittdata) er projisert på vektorkartet, men blir noe forvrengt i randsonene i flyfotoet. Hvis dette ikke korrigeres, vil det se ut som kartet eller gatenettet ikke samsvarer. Men skal du geokode: Punktfest ihht gatene, ikke flyfotoet! H@r@ld 25. okt 2010 kl. 18:02 (CEST)
Jeg trodde Google fikk dataene sine et annet sted i fra enn Kartverket, men det er mulig det bare gjelder stedsnavn. Det er i alle fall noen merkelige feil i Google sine vektorkart som ikke finnes i andre kart jeg har sett, inkludert Kartverkets. Ters 25. okt 2010 kl. 18:32 (CEST)

Diskusjonen er visst kommet litt ut av originalsporet her. Mitt poeng var at det burde fungere på norsk wiki å bare kopiere kordinater fra f.ex. engelsk eller tysk wiki (ctrC+CtrV), uten å måtte endre formatteringen etterpå.--Friman 26. okt 2010 kl. 14:03 (CEST)

Som OTRS-frivillig besvarer jeg endel forespørsler fra brukere, og påfallende mange spør om hvor de finner Hjelp. Slik det er idag, er hjelpefunksjonen «skjult» under «prosjekt»-pilen. Det er ikke intuitivt. Den bør flyttes opp et hakk, slik at den er synlig selv når «prosjekt»-kategorien er klappet sammen. Ethvert brukergrensesnitt bør ha hjelp umiddelbart tilgjengelig på første nivå. Jeg skulle tro det var elementært? I samme slengen: Både «prosjekt» og «utskrift» bør får store forbokstaver, siden de andre kategoriene («Navigasjon» m.m.) har det. Asav 17. okt 2010 kl. 18:27 (CEST)

Jeg endrer i venstremenyen neste mandag om det ikke er innkommet protester innen den tid. Merk at det finnes dårlig skrevne javascript som bruker denne teksten for å endre i venstremenyen. Disse javascriptene kan slutte å fungere om teksten blir endret. ZorroIII 18. okt 2010 kl. 08:19 (CEST)
Mulig at jeg tar feil, dvs. jeg har ikke testet eller sjekket kildekoden for dette enda, men dersom vi oppretter MediaWiki:Prosjekt og legger inn «Prosjekt» i den, så vil dette kanskje løse seg og ingen script behøver å endres.. :) For utskrift, så må jeg lete litt mer for å finne hvor den er definert.. anyone? :) Stigmj 18. okt 2010 kl. 08:43 (CEST)
Det kommer jo an på hva scriptene sjekker etter. Ser de etter teksten vil de feile uansett hvordan vi endrer måten HTML-koden blir generert. ZorroIII 18. okt 2010 kl. 09:19 (CEST)
Det er antakeligvis få script som sjekker etter en <h5>prosjekt</h5>, men de sjekker etter et element som heter "p-prosjekt" (eller lignende). Desom man endrer i MediaWiki:Sidebar fra "prosjekt" til "Prosjekt", så blir selve elementet kalt "p-Prosjekt", noe som da vil føre til feil i scriptene.. Eller for å si det på en annen måte, det er mindre sannsynlig at det vil feile dersom man gjør det på den måten jeg foreslår.. :) Stigmj 18. okt 2010 kl. 09:30 (CEST)
Det er sikkert noen som har klart å lage et script som kun virker om man har norsk som språk... Men den risikoen må vi ta, greit å få luket ut slik kode. ZorroIII 18. okt 2010 kl. 09:44 (CEST)
Jeg så det fungerte med prosjekt, men ikke med utskrift, så jeg oppdaterte tilsvarende på Mediawiki:Coll-print export. Haros 18. okt 2010 kl. 10:33 (CEST)
Se der ja.. jeg lette etter den.. :) Stigmj 18. okt 2010 kl. 10:38 (CEST)
Ikke endre generert html-kode for venstremargen. Skal noe slikt gjøres så sett opp en bug for de aktuelle skin'ene. Det finnes en side som kan brukes for rekkefølge og plassering av lenker, hvis ikke dette er tilstrekkelig så be i en bug om å få ekstra funksjonalitet. Når det er sagt så brukes det indirection på lenker og overskrifter i venstremargen, og dette er den foretrukne måten å påvirke identifiers. (Aka slik stigmj foreeslår og som haros har gjort i Mediawiki:Coll-print export.) Navn på disse bør beholdes for å unngå problemer, endre navn fordi det er mulig (og litt kult - hey jeg kan endre dem) skaper problemer for andre uten å gi noen reell nytteeffekt. Navn i identifikatorer brukes av funksjoner som identifiserer hvilken portlet en lenke skal tilordnes. Det er litt krøkkete og tungvint å sette opp indirection, men det funker og gir riktige identifikatorer. — Jeblad 18. okt 2010 kl. 12:45 (CEST)

For å pense diskusjonen tilbake til grunnspørsmålet, jeg har laget en ny velkomstmal (Bruker:Profoss/Sandkasse2‎) som muligens gjør det litt enklere for bidragsytere å finne frem til hjelpsidene. Jeg har delt opp den tidligere malen i wikinyttige punkter (de sentrale øverste med ikoner) og prinsipplenkene i en lenkeliste under. Personlig synes jeg denne er bedre enn den nåværene velkommstmalen (som kan fremstå som noe rotete). Jeg er ikke helt fornøyd med teksten jeg har lagt inn på de forskjellige punktene, så hvis dere har bedre forklaringer så er det fritt frem å forandre. Profoss (diskusjon - bidrag) 18. okt 2010 kl. 15:45 (CEST)

Var ikke grunnspørsmålet hvorhenne lenka til Hjelp var plassert i venstremargen og en flytting av den sånn at den ble lettere å finne? Ny mal hjelper vel ikke andre enn nykommere? 84.202.185.217 18. okt 2010 kl. 20:18 (CEST)
Foreslår at Dugnadskontoret, Siste endringer og Tinget flyttes ned til prosjekter, mens Hjelp og Ny bruker? flyttes opp. Lurer på om Torget og Oraklet bør tas med under prosjekt. Muligens bør Oraklet opp. Det gir en noe klarere distinksjon på ekstern presentasjon vs interne prosjekt. Eneste lenke som det kanskje kan argumenteres med at bør flyttes opp er Siste endringer for i Vektor-drakta blir prosjekt-portletten lukket som default. — Jeblad 19. okt 2010 kl. 22:16 (CEST)
Enig med Jeblad, ved å flytte i hvert fall Dugnadskontoret og Tinget ned til Prosjekt får vi et mer logisk skille mellom de øverste lenkene, som er for de som besøker Wikipedia for å lese artikler, og «Prosjekt»-lenkene, som er for oss som deltar i prosjektet med å skrive artikler. Haakon K 20. okt 2010 kl. 00:42 (CEST)
Jo, hovedsaken var at «Hjelp»-lenken alltid skal være tilstede og godt synlig. Slik det er idag, ligger den faktisk på «nivå 2» i brukergrensesnittet, slik at den kan skjules fullstendig om man klikker på pilen til venstre for den. «Hjelp» skal aldri kunne skjules. Jeg foreslår at den gjøres til et eget klikkbart valg over «Navigasjon». Asav 23. okt 2010 kl. 00:12 (CEST)
Det er flott at noen griper tak i den kaotiske layouten som er innført. Hva er vitsen med lenker når de er gjemt? Eller faner som det er dobbelt opp av, og faner som gjemmer seg når du har en smal skjerm? Hva er for eksempel vitsen med den som heter les? Det er jo bare en dublett for det som heter artikkel eller prosjektside. Forvirret hilsen 84.202.92.230 23. okt 2010 kl. 03:52 (CEST)
Jeg flyttet litt rundt på lenkene utfra de tilbakemeldingene jeg har fått både on-wiki og off-wiki, men synes resultatet lugger litt. Har problemer med «hjelp» som delvis er «prosjektportal», «anbefalte artikler» og «utmerkede artikler» som burde være tematiske innganger, og «tinget», «torget» og «oraklet» som burde være lenket opp fra en mal i «prosjektportal». Jeg tror dette trenger litt grundigere gjennomtenking. Hjelp (Hjelp:Portal) trenger også en gjennomgang. Dette er ikke det jeg oppfatter som «hjelp», det er en lenkesamling. Vi trenger en skikkelig beskrivelse av hva Wikipedia er og hvordan en kan bidra. Denne siden kan lenke til «Ny bruker?» (Wikipedia:Introduksjon). Kanskje trenger vi en portal for de som kun er her for å lese (Portal:Portaler eller lignende – readerportal) og en for de som vil bidra (Wikipedia:Portal eller lignende – contributorportal). Siden «Hjelp» er nå hverken fugl eller fisk. — Jeblad 23. okt 2010 kl. 16:17 (CEST)
Det ble en mye mer logisk plassering av lenkene nå i hvert fall. Haakon K 27. okt 2010 kl. 05:31 (CEST)

<- Det er godt mulig selve «Hjelp»-siden trenger en oppussing, men det viktigste er som sagt at brukerne i det hele tatt finner frem til hjelp. Og da må altså rubrikken flyttes opp slik at en alltid befinner seg på første nivå, på lik linje med - ikke under - «Navigasjon». Asav 25. okt 2010 kl. 03:13 (CEST)