Wikipedia:Tinget/Arkiv/2010-42

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Arkiv
Arkiv
Dette er et arkiv over inaktive diskusjoner fra Wikipedia:Tinget. Vennligst ikke gjør endringer her. Ønsker du å fortsette en gammel diskusjon, ta det opp på den aktive diskusjonssiden.

Æres den som æres bør[rediger kilde]

Wikimedia Norge hadde den 17 september informasjonsstand på Oslo bokfestival. I den forbindelse ble følgene informasjonsblad delt ut: http://upload.wikimedia.org/wikimedia/no/5/52/Flyer_A5_17_september_2010.pdf

Bilde i informasjonbladet bærer teksten “Wikipedia-brukere Berlin 2010”. Ser man nærmere på bildet kan man lese på mannens ID-kort: ”Erik Möller” I Wikipedia finner man om Erik Möller: “Deputy Director of the Wikimedia Foundation”. Men - nå altså utnevnt til vanlig bruker av Wikimedia Norge.

Vi gratulerer!--Frode Inge Helland 19. okt 2010 kl. 19:40 (CEST)

Er sikkert ikke greit å holde oversikten, men de kan vel ikke sies å være helt ordinære wikipedianere. Bildet er fra utviklerkonferansen forut for Chapters Meeting i år (2010). Foran tastaturet ligger en braille-list (braille) som brukes av blinde og synshemmede. Til høyre for Erik (venstre i bildet) er Maria Schiewe som er styremedlem i m:Wikimedia Deutschland. De to andre er jeg litt usikker på. — Jeblad 19. okt 2010 kl. 19:53 (CEST) (bare en uvanlig bruker)
Det var selvsagt ikke noen overraskelse at Erik Möller var med på bildet – det var man da fullt klar over. Bildeteksten «Wikipedia-brukere i Berlin 2010» slår meg som høyst passende – hvor har du det fra at det er påstått at de er «vanlige brukere av Wikimedia Norge»? Mvh. --Kjetil_r 19. okt 2010 kl. 20:06 (CEST)
Brosjyren som Frode Inge Helland og Jeblad gjør seg lystig over er produsert av Finn Bjørklid etter en tekst som jeg opprinnelig la frem, og hvem som helst kunne bidra med å forbedre. Hva den godeste Finn Bjørklid har gjort feil ved å bruke et illustrasjonsfoto fra Tyskland, som i tillegg er merket med det, er meg en gåte. Det samme er hva dette innlegget har her å gjøre - Tinget er ment å være for våre prinsipielle saker og ikke slikt som dette. Ulf Larsen 19. okt 2010 kl. 20:17 (CEST)
Ulf, som jeg skrev så mener jeg det er litt vanskelig å holde oversikt over hvem som gjør hva i Wikimedia sine mange prosjekter. Selv har jeg all respekt for det Finn Bjørklid gjør, men det hindrer ikke at at jeg ser at koblingen blir noe fornøyelig. Kjenner jeg Finn rett så flirer han også når han ser at han omtaler visedirektøren som en nokså vanlig wikipedianer. — Jeblad 19. okt 2010 kl. 20:45 (CEST)
Den eneste grunnen jeg kan se til å ta dette på Tinget måtte være å påskjønne Finn for både å ha laget en meget funksjonell løpeseddel og en svært profesjonell Wiki-avis, begge deler kan vi virkelig være bekjent av å dele ut og de ga et meget godt inntrykk overfor de som mottok dem. Så synes imidlertid ikke være interessant for FIH, i stedet henger han seg opp i en detalj som han i tillegg misforstår. Om noe er av interesse her så er det at Finn Bjørklid har gjort en kjempejobb og vi er han stor takk skyldig for det! Ulf Larsen 19. okt 2010 kl. 21:15 (CEST)
Det var da underlig greie å henge seg opp i...
Da jeg lette etter illustrasjonsmateriale på Wikipedia Commons plukket jeg ut bilder av folk som jeg synes var passende og som representerte et bra gjennomsnitt av våre brukere. Jeg plukket ut bilder på hva bildene viste, ikke hva underteksten fortalte. Jeg har ingen kjennskap til Erik Möller hverken av navn eller utseende. Jeg gjenkjente riktignok en av de andre brukerne fra et bilde tatt på Island, men jeg navnga heller ikke henne. Jeg satte sammen bladet og skrev billedtekstene. Poenget mitt var ikke å fortelle om hvem som var på bildene, men visuelt å gi ansikter til noen brukere på Wikipedia. Vanlige mennesker som deg og meg. Er vi ikke alle - til syvende og sist - vanlig brukere, uansett om vi registrerte brukere, adminer eller byråkrater? Er det ikke summen av det arbeid som vi alle gjør på Wikipedia som faktisk skaper det produktet som heter Wikipedia? Så noen klarte å studere ID-kortet til en av personene på bildet. Good for you. And then again, so what. --Finn Bjørklid 19. okt 2010 kl. 22:46 (CEST)

Kart direkte i artikler[rediger kilde]

Det har en stund vært testet ut som en tilleggsfunksjon en mulighet for dynamisk å legge inn et interaktivt kart i artikler som har koordinater. Dette er nå tilgjengelig for alle brukere. Når det er gitt koordinater øverst i høyre hjørne av artikkelen, vil det nå stå en tekst (kart) bak koordinatene. Dette er en lenke som vil åpne et kart fra OpenStreetMap direkte i artikkelen når det klikkes på den.

Kartene er laget på dugnadsbasis, på tilsvarende vis som Wikipedia, og er frie i likhet med innholdet i Wikipedia. Det er ytterligere en likhet, de er ikke ferdige og det vil finnes hvite flekker i dekningen. Kartene inneholder symboler som viser til andre artikler fra Wikipedia. Dermed har vi en ny måte å navigere fra en artikkel til en annen. Disse artiklene har ikke nødvendigvis koordinater fra no.wikipedia, men kan ha benyttet interwikilenkene til å finne plasseringen. På den måten er de 12 000 artiklene vi for øyeblikket har med koordinater blitt utøket til 66 000. Det betyr at vi på kartet lett kan finne flere koordinater å legge inn hos oss. Haros 20. okt 2010 kl. 20:48 (CEST)

Flere har kanskje fått med seg at Statens kartverk idag åpnet opp litt med publisering av 1:5 mill-kart over Norge i lisensen CC-BY-SA-3.0. Et bittelite skritt i riktig retning. Det er både typografiske kart og (ikke minst) grove kommunekart. Det er en debatt på EFN om hvorvidt det er mulig å hente ut koordinater fra materialet, jeg er ikke kompetent til å vurdere det. Fint om noen andre ~undersøker. Bjoertvedt 21. okt 2010 kl. 01:28 (CEST)
Se forøvrig diskusjon på Torget om dette. Det dreier seg dessverre om et svært lite skritt, som det tross initiell positiv mottagelse også fra meg, er tvilsomt om inneholder data som ikke allerede er frie. Haros 21. okt 2010 kl. 08:17 (CEST)
Det er teknisk mulig å hente ut koordinater, hvis det er det Bjoertvedt lurer på. Ettersom noen av filene kun er koordinater, så kan jeg ikke skjønne annet enn at det er mulig i henhold til lisensen å hente ut og bruke de koordinatene også. Ters 21. okt 2010 kl. 09:07 (CEST)
Teknisk mulig, men ikke særlig interessant om de aktuelle koordinatene mangler tilstrekkelig oppløsning til at de kan brukes til noe fornuftig. — Jeblad 21. okt 2010 kl. 22:27 (CEST)
Jeg ser ikke noen tekst som sier «kart» bak koordinatene, men ved å klikke på jordkloden kommer det opp et kart (bare synd man må klikke utallige ganger på plussen for å komme nærme nok til at det har noe for seg, det er tidkrevende når internettilkoblinga er treig).
Kunne det gått an å bruke en bot til å legge inn koordinater i alle de artiklene som mangler det, ved å bruke iw-lenkene på samme måte måte som dette kartet? Haakon K 21. okt 2010 kl. 07:51 (CEST)
Det ligger antagelig noe i cashen på nettleseren din som etterhvert vil bli fornyet. Hvis din tilkobling er treg, kan det jo dessuten tenkes at hele løsningen ikke vil fungere tilfredsstillende. Det lille kartet som du får på kloden har vi hatt en god stund. Haros 21. okt 2010 kl. 08:23 (CEST)
Det kan hjelpe å gi mellomlageret i nettleseren et spark. Mozilla og Firefox; trykk [Ctrl]-[Shift]-[R]. Internet Explorer; [Ctrl]-[F5]. Safari; [Cmd]-[Shift]-[R] i engelskspråklig versjon, [Cmd]-[Alt]-[E] i norskspråklig versjon. Konqueror og Opera; [F5]. — Jeblad 21. okt 2010 kl. 22:31 (CEST)

Notis om kandidatartikler 74[rediger kilde]

Artikkelen H.C. Andersen-prisen er nominert til God Liste. Se Wikipedia:Kandidatsider/H.C. Andersen-prisen
Dette er en notis for å informere om hendelser i Wikipedia-prosjektet, ikke et diskusjonsinnlegg. MHaugen 23. okt 2010 kl. 15:32 (CEST)