Wikipedia:Tinget/Arkiv/2009-44

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Arkiv
Arkiv
Dette er et arkiv over inaktive diskusjoner fra Wikipedia:Tinget. Vennligst ikke gjør endringer her. Ønsker du å fortsette en gammel diskusjon, ta det opp på den aktive diskusjonssiden.

Artikkelen Liste over verdens største vannkraftverk er nominert til God liste. Se Wikipedia:Kandidatsider/Liste over verdens største vannkraftverk

Dette er en notis for å informere om hendelser i Wikipedia-prosjektet, ikke et diskusjonsinnlegg. MHaugen 26. okt 2009 kl. 07:59 (CET)(CEST)

Forsking på Wikipedia[rediger kilde]

Det er en tid blitt skrevet en del artikler på Wikipedia av en forskergruppe ved Universitetet i Bergen. Deres prosjekt ble presentert i et foredrag 29.okt. 2009. Siv Midtun Hollup: Wikipedia -- the missing link in science outreach? Selve foredraget finnes her. På spørsmål om deres møte med nettsamfunnet på Wikipedia fikk jeg svar at det var positivt. Spørsmål de hadde hadde blitt besvart fort, og problem de hadde med redigering hadde blitt løst og rettet opp veldig raskt. Nina 30. okt 2009 kl. 11:54 (CET)

Veldig bra. Ros utdeles herved til alle som har hatt med dem å gjøre, og til forskerne for initiativet. Blue Elf 30. okt 2009 kl. 19:32 (CET)

Henstilling til administratorene[rediger kilde]

Det pågår en god del debatter om policy på Wikipedia som ikke føres på det riktige forumet for slikt, nemlig Tinget. Hvis noe skal få konsekvenser for Wikipedia så må diskusjonen tas på Tinget. Kanskje fordi diskusjonene er ubehagelige, vi skal ikke ha avgjørelser på bakrommet fordi det er lettvint. Hvorvidt bakrommet er over en øl på et utested eller andre steder er uvesentlig, det viktige er at alle debatter som fører frem til hvordan vi forholder oss til regler skal tas i fellesskap. — Jeblad 25. okt 2009 kl. 18:28 (CET)

Det er vanskelig å være annet en helt enig i dette. Det konkrete tilfellet jeg tror Jeblad har reagert på reagerte også jeg på at ble tatt opp internt istedet for åpent på Tinget eller andre relevante plasser onwiki. Jeg ønsker imidlertid å si at jeg er helt sikker på at dette ble gjort i beste mening. Takk for at du minner om et viktig tema Jeblad. Åpenhet er en svært viktig grunnverdi på Wikipedia. Rettetast 25. okt 2009 kl. 22:04 (CET)
Det er noe jeg maser om hele tiden, så ta ikke dette til inntekt for noe konkret tilfelle. — Jeblad 26. okt 2009 kl. 12:49 (CET)
Det hadde vært lettere å ta deg alvorlig om du enten ikke var så kategorisk eller eventuelt selv praktiserte dette. Hold f.eks «diskusjoner som ikke vil bli publisert her» opp mot «alle debatter som fører frem til hvordan vi forholder oss til regler skal tas i fellesskap». — the Sidhekin (d) 30. okt 2009 kl. 16:08 (CET)
... forresten, dette er vel enda mer kategorisk: «Hvis noe skal få konsekvenser for Wikipedia så må diskusjonen tas på Tinget.» Ai! — the Sidhekin (d) 30. okt 2009 kl. 16:11 (CET)
Eg tror Jeblad skiller mellom generelle diskusjoner og mer spesielle diskusjoner som ikke kan tas i det åpne. For eksempel identifisering av mistenkte i straffesaker etc. Det er åpenbart noen saker der diskusjonen ikke bør tas åpent. Men policy-diskusjonen om hvordan en forholder seg til slike tilfeller er det ikke noe problem å ta on-wiki. Rettetast 30. okt 2009 kl. 16:13 (CET)
Problemet er når policydiskusjonen tas midt oppi en konkret sak, fordi det ikke finnes noen policy, hvor det eneste som skjer er at man setter oppmerksomheten direkte mot en eller flere artikler som "ting skjer på". Kan ikke komme på noe konkret tilfelle hvor det har skjedd på, men muligheten er der for at policydiskusjonen ikke kan tas "her og nå", og man må stole på at administratorene prøver å gjøre det som er riktig for Wikipedia. Ellers enig med Sidhekin. Laaknor 30. okt 2009 kl. 16:20 (CET)
Godt poeng, bortsett fra delen "man må stole på at administratorene". Jeg tror det er enkelte som har vanskelig for å stole på administrator-gruppen. Jeg trøster meg med at gruppen er såpass lite uniform og samstemt at det er lite man skal prøve seg på før noen skriker. Men Jeblad har også et poeng, og han ser det nok på en annen måte enn mange andre. Noe som kan være både positivt og negativt. -- Hans-Petter 31. okt 2009 kl. 12:32 (CET)

Translatewiki.net update[rediger kilde]

  • Currently 99.50% of the MediaWiki messages and 81.73% of the messages of the extensions used by the Wikimedia Foundation projects have been localised. Please help us help your language by localising and proof reading at translatewiki.net. This is the recent localisation activity for your language. Thanks, GerardM 1. nov 2009 kl. 14:54 (CET)

Artikkelen Liste over tettsteder på Færøyene er nominert til God liste. Se Wikipedia:Kandidatsider/Liste over tettsteder på Færøyene

Dette er en notis for å informere om hendelser i Wikipedia-prosjektet, ikke et diskusjonsinnlegg. Erik 1. nov 2009 kl. 21:55 (CET)