Wikipedia:Pressemeldinger/10 000 artikler

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

PRESSEMELDING FRA WIKIPEDIA

Onsdag, 13. oktober 2004:

Wikipedia.no passerer 10 000 artikler

Den norske utgaven av det frie nettleksikonet Wikipedia (www.wikipedia.no) har passert 10 000 artikler den 12. oktober 2004. Hittil i 2004 har frivillige bidratt med omkring 1 000 artikler på norsk hver eneste måned, og siden desember 2003 er det gjort 56 715 redigeringer. Dette takket være wikiteknologien, som gjør det mulig for hvem som helst når som helst å redigere en hvilken som helst side eller føye til en ny. Den norske utgaven av Wikipedia har 767 registrerte brukere, hvorav et hundretall aktive.

Den 20. september 2004 passerte det internasjonale Wikipedia en million artikler på over 100 språk, noe som gjør det til verdens største leksikon. De største utgavene er engelsk og tysk, som begge er betraktelig større enn konkurrenter som Britannica eller for den saks skyld Kunnskapsforlagets Store Norske Leksikon.

Siden 31. juli eksisterer det også en egen nynorsk versjon, som har rundt 700 artikler. Den norske inneholder imidlertid artikler på både bokmål, riksmål og nynorsk.

Wikipedia utgis av den ideelle stiftelsen Wikimedia Foundation i Florida, og innholdet er lisensiert under GNU Free Documentation License, noe som betyr at det kan kopieres og redistribueres fritt. Wikipedias mål er at all menneskelig kunnskap skal være gratis og fritt tilgjengelig for enhver.

Se også


Denne pressemeldingen er lisensiert under public domain (PD) og kan benyttes og gjengis fritt.