Wikipedia:Portal/Oppslagstavle/Arkiv/1

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Wikipedia:100K-ake 3. mars 2007

Fest med 100K-ake avholdes lørdag 3. mars 2007 klokken 19:00. Det er påmelding og det kan påregnes en ennå ikke bestemt sum som går med til blant annet kakekjøp og kaffe. Servering utover kake og kaffe må dekkes av den enkelte. Stedet er resturanten til Presseklubben ved Egertorget, det vanlige treffstedet til wikipedifanter i Oslo. Antrekket for anledningen er «pent», med løs snipp for de som måtte ønske det.

Da er Wikipedia:Utmerkede lister på plass

Liste over Sveriges monarker ble nominert 12. juli, og fikk tilstrekkelig oppslutning til at den er vår første WP:UL. Det tok litt tid å få ordnet strukturen. Flere lister kan nomineres på Wikipedia:Kandidatsider.

Arkivering av Tinget

Det er innført automatisk arkivering av Tinget. Se Wikipedia:Tinget/Arkiv for info om hvordan dette er satt opp.

Nye spesialsider

Special:Imagelist, Special:CategoryTree og Special:ExpandTemplates er nye funksjoner som er innført i det siste.

Tinget mer oversiktlig

1. august ble det lagt til en boks øverst på Tinget som viser hvilke diskusjonstråder som ikke har vært aktive siste uke. En mer detaljert oversikt kan sees på Wikipedia:Tinget/Status. Dette er et tiltak som gjør det enklere å holde oversikten over det som skjer i vårt viktigste diskusjonsforum. __meco 4. aug 2006 kl. 18:44 (UTC)

Referanser og kildehenvisninger

Wikipedia:Verifiserbarhet er nettopp blitt oversatt fra engelsk Wikipedia. Der er dette en av deres tre hovedretningslinjer sammen med Wikipedia:Neutral point of view og Wikipedia:No original research. Les gjennom teksten og gjør deg opp en mening om dette er noe vi skal bruke. Det har også nettopp vært en diskusjon rundt bruk av kilder på Tinget som kan settes i forbindelse med dette dokumentet. __meco 12. jul 2006 kl.01:15 (UTC)

CommonsTicker

En bot for å rapportere hva som skjer av endringer på filer som har konsekvenser for oss er satt opp. Rapportene er på Wikipedia:CommonsTicker og kan også nås under «prosjektrelatert» i venstremargen. — Jeblad 4. jun 2006 kl.23:33 (UTC)

Ukas dugnad

Ukas samarbeid, som foreslått under, er nå blitt åpna, og finnes på Wikipedia:Ukas dugnad. Stem over forslag på Wikipedia:Kandidater til ukas dugnad. Jon Harald Søby 14. mai 2006 kl.11:15 (UTC)

Endring av brukernavn

Grensa for maksimum antall bidrag man kan ha for å endre navn har blitt endra fra 20 000 til 200 000. Dermed kan alle brukere på norsk Wikipedia endre navn, dersom de vil (se Wikipedia:Endring av brukernavn for hvordan). Jon Harald Søby 9. mai 2006 kl.09:47 (UTC)

Ukas samarbeid

Duffman og jeg synes vi burde få til ukas samarbeid, slik de har på Wikipedia på svensk, for å utvide emner som trenger utvidelse, men som ingen har forbarma seg over enda. I og med at prosjektportalen har fått en gjenoppliving kan jo det være et ypperlig sted å ha en slik bolk. For ukas samarbeid kan man for eksempel ha som mål å få til en artikkel av anbefalt- eller utmerka-kvalitet i uka (den vil selvsagt gå gjennom samme rutine som alle andre artikler). Jeg kan ikke se noen grunn til at vi ikke skal ha et slikt initiativ. Jon Harald Søby 28. apr 2006 kl.16:35 (UTC)

Kanalen #vandalism-no-wp

Det er satt opp en kanal med samme bot som brukes av engelsk Wikipedia og i det siste også svensk Wikipedia. Kanalen er å finne på #vandalism-no-wp. — Jeblad 4. mai 2006 kl.07:07 (UTC)

De nye programmeringstilleggene

Det er lagt til et enkelt språk (m:ParserFunctions) for veldig enkel programmering med slike ting som if-tester og enklere matematiske beregninger. Dette tillegget er ikke stabilt ennå. Hvis du ønsker å bruke dette så må du være oppmerksom på at koden du skriver kan slutte å fungere ved hver endring i språket. — Jeblad 14. apr 2006 kl.09:29 (UTC)

Melding fra Jimmy Wales

Bruker:Jimbo Wales har lagt igjen en beskjed på Wikipedia-diskusjon:Underprosjekter/Bildelisensiering#Hello!. Han snakker ikke norsk, og ønsker at diskusjonen rundt lisensiering fortsetter på engelsk, på en egen side. Dette er viktig, så flest mulig bør delta. --–Duffman 5. apr 2006 kl.14:08 (UTC)