Wikipedia:Kandidatsider/Berg-og-dal-bane

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Berg-og-dal-bane[rediger kilde]

Anbefalt[rediger kilde]

  1. For For --MHaugen 11. feb 2007 kl. 12:44 (CET) Helt grei! Jeg har gitt noen råd om denne, og ser at de har blitt fulgt.
  2. For For mali 11. feb 2007 kl. 13:06 (CET) ref forbehold nedenfor

Kommentarer[rediger kilde]

Litt ubeskjedent foreslår jeg min egen artikkel. Jeg synes den har blitt god. Dette usignerte innlegget ble skrevet av Helt (diskusjon · bidrag)

Noen kommentarer:

  • Finnes det et bedre norsk ord for styrecomputeren? Feks styringsenheten?
  • Sitat: ...omkommer to mennesker per år. Ser man dette i lys av at ca. 319 millioner mennesker besøkte fornøyelsesparker i 2001 (i følge en undersøkelse bestilt av fornøyelsesparkselskapet Six Flags) er sjansene en til en og en halv milliard for å bli drept av en tur i en berg-og-dal-bane.
    • Hvis 2 av 319 millioner dør, er sjansen for dødsfall 1 til 160 millioner og ikke 1 til 500 millioner. Eller hentes dødsratetallet fra annet tallmateriale?
    • Blir man drept i en berg-og-dalbane eller omkommer man?
  • Det lenkes til en fransk artikkel i artikkelteksten (fr:montagnes russes) og gir dermed inntrykk over at artikkelen finnes på norsk. Bør endres.
  • Berg-og-dal-banerekorder: Kanskje rekordene bør legges inn i tabeller for å gi bedre oversikt? (ikke krav fra min side)
  • I innledningen står det En berg-og-dal-bane er en populær attraksjon utviklet for fornøyelsesparker og tivoli. Hva er forskjellen på fornøyelsesparker og tivoli. (oppslag på tivoli på norsk wiki henviser til artikkeln fornøyelsespark).

Ellers er det en del påstander som ikke er dokumentert med referanser, det hadde vært fint, men ikke noe krav. mali 11. feb 2007 kl. 13:06 (CET)

Takk for tilbakemeldingene. Jeg har fikset litt på noen av punktene, men jeg må inrømme at tabeller ikke er min sterkeste side, så om det er et ønske om det må noen andre ta seg av det. Når det gjelder matematikken går jeg ut fra at tallene tar utgangspunkt i at en besøkende i en fornøyelsespark gjerne tar mer enn én tur på en berg-og-dal-bane og at det er beregnet ut fra antallet turer og ikke antall besøkende i parkene. Men det var litt klønete skrevet, jeg skal være enig i det. --Helt 11. feb 2007 kl. 15:34 (CET)

Når det gjelder ny gullalder så virker det ulogisk at det er «The Racer» fra 1972 som får æren for det, når det i samme avsnitt står om «The Matterhorn Bobsleds» fra 1959, de startet vel det hele - eller? Ulf Larsen 11. feb 2007 kl. 21:02 (CET)

Tja, det er vel som med all annen teknologi, da – det går en stund før det tar helt av. Bare se på WAP-teknologien, jeg tror det er like før det slår an nå. Spøk til side, jeg er enig med deg så jeg endret litt på ordlyden, men 1972 er nevnt som året i flere artikler på engelsk Wikipedia. --Helt 11. feb 2007 kl. 21:49 (CET)