Wikipedia:Administratorenes oppslagstavle

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra Wikipedia:AOT)
Hopp til navigering Hopp til søk
Administratorenes oppslagstavle   Patruljeringsforum   Administratorer   Patruljering   Pågående vandalisme
Oppslagstavle
Admin mop.PNG

Administratorer er bidragsytere på Wikipedia som er kjent med prosjektets retningslinjer, og kan stoles på. De trenger likevel et diskusjonsforum, der nye administratorer kan be om hjelp, og der det kan opplyses om nye funksjoner som påvirker administratorene. Brukere som ikke er administratorer har selvsagt også tilgang til siden, og om man trenger hjelp til noe fra en administrator, er det bare å spørre her.


Arkiver
Arkiv 1 Arkiv 2 Arkiv 3
Arkiv 4 Arkiv 5 Arkiv 6
Arkiv 7 Arkiv 8 Arkiv 9
Arkiv 10 Arkiv 11 Arkiv 12
Arkiv 13 Arkiv 14 Arkiv 15
Arkiv 16 Arkiv 17 Arkiv 18
Arkiv 19 Arkiv 20 Arkiv 21
Arkiv 22 Arkiv 23 Arkiv 24
Arkiv 25

Tråder eldre enn 10 dager kan bli automatisk arkivert av ArkivBot.

Rasistisk POV-pushing[rediger kilde]

Det virker som enkelte Pepe-fans ser sitt snitt til å bruke nasjonaldagen til å «pusse litt» på vår biografi om Stefan Molyneux, og pushe div. rasistiske teorier om «white genocide/great replacement» i Sør-Afrika. Det virker ganske koordinert, og det har blitt påfallende mye i det siste. Artikkelen er ikke god slik den står (dårlig norsk bl.a.), men den kaller i minste en spade for en spade. Tenker det kan være greit å låse den for nye og uregistrerte brukere. --Eisfbnore 17. mai 2020 kl. 00:25 (CEST)

Per Christian Voss[rediger kilde]

Hei. Jeg ser det er blitt satt på en relevans-mal på artikkelen om Per Christian Voss. Selv er jeg usikker på om biografien om personen når opp til relevans-kravene vi har på WP. Artikkelen er etter mine standarder greit/godt kildebelagt. Artikkelen er gammel siden den ble opprettet i september 2008 av Bruker:Mbakkel2, og er siden oppdatert av Bruker:Bruker5708. Sistnevnte bruker prøver å få en avklaring på relevans-spørsmålet og har lagt inn et spørsmål om det på den brukerdiskusjonssiden til Bruker:Asav som plasserte malen på artikkelen, men får ikke noen avklarende svar på relevans-spørsmålet. Selv så har jeg en mulig bekymring om at brukeren som pusher avklaring på relevans-spørsmålet faktisk er personen som blir omtalt i artikkelen det er satt relevans-mal på siden brukernavnet Bruker5708 kan henspeile på artikkelobjektets fødselsår (57 = 1957) og fødselsmåned (08 = august) ? Er det noen administratorer som vil hjelpe til i denne saken ? Bruker5708 har heller ingen andre redigeringer i artikkelrommet enn på denne ene artikkelen de andre redigeringene er i brukerdiskusjonsrommet. Med vennlig hilsen Migrant (disk.bid.) 21. mai 2020 kl. 12:26 (CEST)

Relevans-taggen var nok riktig å sette inn, dette er et eksempel på en person med lang og solid CV men ikke de mest fremskutte stillingen og ikke profilert i offentligheten på nasjonalt nivå. Jeg blir også irritert når ting pushes av brukere med interesse i saken. Selv er jeg skeptisk til slike biografier som egentlig bare er en CV. Men han har vært direktør for virksomheter med 1000 og 3000 ansatte og da er det kanskje nok. --Vennlig hilsen Erik d.y. 21. mai 2020 kl. 13:56 (CEST)

Her må man enten bli enige utenfor en slettediskusjon eller i en slettediskusjon. Det er lite en administrator kan gjøre her, i og med at det ikke er noe redigeringskrig eller annet regelbrudd på gang. --- Løken (diskusjon) 21. mai 2020 kl. 14:02 (CEST)

Tja, jeg vet ikke hva jeg skal svare. Relevanstaggen er satt inn nettopp fordi jeg er i tvil om biografien kvalifiserer til omtale, og jeg har egentlig ikke særlig å tilføye. Hvis man mener saken er grei, er det forsåvidt bare å fjerne taggen. Ellers kan jeg godt slettenominere den; det ville jeg i utgangspunktet gjort dersom jeg mente det var en klar slettekandidat, men denne er jeg altså ikke sikker på. Asav (diskusjon) 21. mai 2020 kl. 14:30 (CEST)
Ettersom flere er i tvil om relevansen her så er mitt forslag at det vel er like greit å bare slettenominere og ta relevansen-vurderingen der. Med vennlig hilsen Migrant (disk.bid.) 21. mai 2020 kl. 14:54 (CEST)
Da er den slettenominert. Asav (diskusjon) 21. mai 2020 kl. 15:00 (CEST)

Ukens artikkel[rediger kilde]

Mal:Ukens artikkel inneholder en å/og-feil på forsiden: «fortsette og finansiere». Dette bør rettes opp. Asav (diskusjon) 25. mai 2020 kl. 21:06 (CEST)

Rettet her. Takk for oppmerksomheten, Asav. mvh --M O Haugen (diskusjon) 25. mai 2020 kl. 21:45 (CEST)