Wikipedia:Administratorenes oppslagstavle

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra Wikipedia:AO)
Hopp til: navigasjon, søk
Administratorenes oppslagstavle   Patruljeringsforum   Administratorer   Patruljering   Pågående vandalisme
Oppslagstavle
Admin mop.PNG

Administratorer er medlemmer av Wikipedia som er kjent med prosjektets retningslinjer, og kan stoles på. De trenger likevel et diskusjonsforum, der nye administratorer kan be om hjelp, og der det kan opplyses om nye funksjoner som påvirker administratorene. Brukere som ikke er administratorer har selvsagt også tilgang til siden, og om man trenger hjelp til noe fra en administrator, er det bare å spørre her.


Arkiver
Arkiv 1 Arkiv 2 Arkiv 3
Arkiv 4 Arkiv 5 Arkiv 6
Arkiv 7 Arkiv 8 Arkiv 9
Arkiv 10 Arkiv 11 Arkiv 12
Arkiv 13 Arkiv 14 Arkiv 15
Arkiv 16 Arkiv 17

Tråder eldre enn 10 dager kan bli automatisk arkivert av ArkivBot.

Mo industripark[rediger kilde]

Hei, har tilbakestilt klipp-og-lim-flytting og lagt tilbake flettemerkingen på den og den andre artikkelen et par ganger nå. Kan en av dere foreta en historikkfletting og sammenfletting av artiklene? Mvh Noorse 12. mar. 2018 kl. 15:56 (CET)

Vandalisering av Labradoodle[rediger kilde]

Det pågår vandalisering av artikkelen om labradoodle! GoldenAB har åpenbart meninger om innholdet, som brukeren ønsker skal komme til uttrykk i artikkelen. Det er imidlertid personlige meninger som savner belegg i virkeligheten. Det er fint om en eller flere av adminene kan holde et øye med brukeren. tB (diskusjon) 15. mar. 2018 kl. 16:02 (CET)

Må si meg uenig i begrepsbruken, det er forskjell på vandalisme og uenighet/POV-pushing. Også hvis den ene parten rett og slett tar feil (noe jeg ikke tar stilling til her). - Soulkeeper (diskusjon) 15. mar. 2018 kl. 16:06 (CET)
Dette handler ikke om uenighet, men en sammenblanding om hva en rase er og ikke er og hva et stambokregister er og ikke er. FCI definerer kun raser for eget register. Det finnes imidlertid mange internasjonale stambokregistre, som gjør akkurat det samme for sine registre. Og hva disse registrene gjør i framtiden vet altså ingen. Og siden personlige meninger ikke har noe på Wiki å gjøre blir jo dette vandalisme. tB (diskusjon) 15. mar. 2018 kl. 16:18 (CET)
Har du prøvd å kommunisere med brukeren? - Soulkeeper (diskusjon) 15. mar. 2018 kl. 16:24 (CET)
Den eneste referansen som støtter opp under ditt standpunkt er vel dette "stambokregisteret" selv. Fraværet av pålitelige tredjepartskilder er vel etter min mening et godt tegn på at du tar feil og GoldenAB har rett. Å kalle det vandalisme blir for meg bare tåpelig. TommyG (d^b) 15. mar. 2018 kl. 17:05 (CET)
Hvem som har rett og hvem som tar feil syns jeg tB og GoldenAB skal få sjansen til å diskutere seg imellom. Det forutsetter selvfølgelig at begge er villige til å diskutere, og at én av partene tar initiativ til diskusjon. Jeg foreslår at tB, som er den brukeren med mest fartstid, tar initiativ til diskusjonen ved å ønske den nye brukeren velkommen og å ta opp uenigheten på en saklig måte. Bare hvis diskusjonen av en eller annen grunn ikke fører til noen enighet, burde det være nødvendig å involvere flere parter. - Soulkeeper (diskusjon) 15. mar. 2018 kl. 17:12 (CET)
Ikke riktig å kalle det vandalisme, men jeg tilbakestiller alle redigeringene og går på diskusjonssiden. Så får vi se hva som sker. Dette har ikke noe i artikkelen å gjøre. Det er helt feil sted, ikke noe anerkjent stambokregister og ikke noe av dette har egen artikkel på engelsk WP som i seg selv er et advarselsflagg. Diskusjonssiden får vise om det finnes grunnlag for egne artikler om noe annet her. --ツDyveldi☯ prat ✉ post 15. mar. 2018 kl. 20:23 (CET)

Hei. Jeg er den som blir beskyldt for vandalisme, må si meg meget uenig i den beskrivelsen. Jeg har bare kommet med fakta fks. att labradoodle ikke er godkjent av NKK og FCI og lagt til en link fra forskning.no TBjornstad driver også å blander inn MDA som i Australia er kjent for å være en useriøs klubb. Mvh Golden AB. (jeg fant ikke ut av hvordan man kunne delta i diskusjonen så jeg måtte gjøre det på rediger) Dette usignerte innlegget ble skrevet av GoldenAB (diskusjon · bidrag) 16. mar. 2018 kl. 08:02 (Husk å signere dine innlegg!)

Det er sikkert mulig at tB tar feil, men da tror jeg du bør gi flere referanser til uavhengige fagtidsskrifter på hver enkelt påstand. — Jeblad 17. mar. 2018 kl. 22:45 (CET)
Jeg tar neppe feil, og som kynolog vet jeg faktisk hva jeg snakker om. Det skulle være unødvendig å minne administratorer på, at Wiki er et encyklopedi. Et oppslagsverk, der folk skal kunne finne informasjon om alle eller flest mulige temaer. I så måte er Australsk cobberdog både et tema og en ny hunderase av interesse for mange. Det drives til og med oppdrett av rasen i Norge. At noen har motforestillinger eller ikke evner å skjønne hva en rase er, skal naturligvis ikke berøre behovet for er artikkel på Wiki. Handlingen med å «vandalisere» innholdet bærer preg av personlige vrangforestillinger eller motforestillinger. Det er ikke opp til verken admins her, NKK eller FCI å definere hva en hunderase er. Rasebegrepet defineres utelukkende av genetikk og arv, noe jeg forøvrig har skrevet om tidligere under tamhund. At labradoodle og australsk cobberdog ble gitt innhold i samme artikkel har en naturlig sammenheng. Stamboken til sistnevnte er nemlig forsatt åpen og labradoodle kan hevdes å være nominatformen for den nye rasen. Det betyr, at rasetypiske eksemplarer av labradoodle på vilkår kan inkluderes i stamboken og bli en del av den nye genpoolen til rasen. At en admin eller andre ikke forstår dette, betyr ikke at det skal være fritt fem å «vandalisere» eller fjerne innholdet. Når det er sagt, så gjelder naturligvis samme vilkår for internasjonale stambokregistre. Det skal naturligvis ikke være opp til en uopplyst admin å bestemme hva som er et stambokregister og ikke. Det er heller ikke opp til verken NKK eller FCI. FCI er kun en paraplyorganisjon for nasjonale stambokregistre, men organisasjonen organiserer slett ikke alle. Og verken NKK eller FCI har monopol. Jeg synes faktisk at administratorene bør ta et oppgjør med seg selv, både om dette tilfellet og flere lignende tilfeller med andre aktører, for den typen framferd Dyveldi her har demonstrert bør og skal ikke ligge til en admin. tB (diskusjon) 18. mar. 2018 kl. 09:54 (CET)
Wikipedia er en encyklopedi, men et tertiærleksikon, det vil si at det skal forankre alle utsagn i pålitelige sekundærkilder, fortrinnsvis akademisk kildelitteratur om den er tilgjengelig. I Wikipedia er det ikke slik at den enkelte bidragsyders kvalifikasjoner er relevante, og på den måten skille dette leksikonet seg fra mer tradisjonelle utgivelser. Dersom en bidragsyder faktisk har faglig tyngde, kan vedkommende simpelthen benytte egne artikler som er skrevet i for eksempel fagfellevurderte tidsskrifter som kilde. Slik sett er det meningsløst å påpeke at man er faglig kvalifisert for å begrunne sine påstander her på Wikipedia. Asav (diskusjon) 18. mar. 2018 kl. 10:33 (CET)
Spar meg sarkasmen Asav! Artikkelen var solid nok forankret og referert, og mitt poeng var slettes ikke min faglige tyngde, men det faktum at det kanskje finnes mennesker i Norge som er interesserte i å finne relevant nøktern informasjon om en ny hunderase, som det er faktisk stor interesse for og oppdrett av her i landet. Akademisk kildelitteratur er sjelden tilgjengelig for hunderaser, og slettes ikke for nye raser, annet enn i forskningssammenheng av interesse for tamhundens opphav. At noen har en agenda mot nye hunderaser, fordi det rokker vend noens følelser for bestemte raser, er faktisk en uting. For mitt vedkommende er det imidlertid ravende likegyldig, siden ingen av disse hundene opptar meg. Det er kun leserne av Wiki som taper på det. tB (diskusjon) 18. mar. 2018 kl. 11:22 (CET)
Det var absolutt ikke ment som noen sarkasme, men tvertimot en oppsummering for hva jeg antok var en ny bruker. Ved nærmere eftersyn viser det seg at det bare var brukernavnet ditt som var nytt, så kanskje innføringen ikke inneholdt noen nye opplysninger for deg! Asav (diskusjon) 18. mar. 2018 kl. 11:29 (CET)
Bruker:Tbjornstad bes om å revidere sin oppfatning av vandalisme. Vi skal følge Wikipedia:Ta ting i beste mening og her er det ikke noen tvil om at redigeringene du protesterte på er gjort i god tro og beste mening. Dette er vandalisme [[1]], se forøvrig Wikipedia:Vandalisme. At noen er uenige er ikke vandalisme. Noen er uenige med deg Bruker:Tbjornstad og det gir deg ikke rett til å kalle vedkommende vandal.
-- Jeg er ikke administrator. Jeg er alminnelig interessert skribent som har opparbeidet en del kunnskap om referanser og notabilitet for organisasjoner. Når jeg skriver i artikler er det referansene som er ekspertene og ikke meg. Jeg skriver ikke i artikler i kraft av å kalle meg ekspert, det jeg måtte kunne om noe brukes til å finne referanser som jeg kan vise frem. At jeg også har lest mye om hunder fører heller ikke til at jeg kaller meg kynolog eller forsøker å skrive med en slik "tittel" som grunnlag.
-- Den som ønsker at noe skal stå er den som har bevisbyrden, se Wikipedia:Verifiserbarhet#Bevisbyrden. Bruker:Tbjornstad er i Wikipedia:Sletting/Master Dog Breeders & Associates bedt om uavhengige, pålitelige og nøytrale referanser. Stoff og/eller artikler som mangler dette kan fjernes. Forøvrig så er du oppfordret til å skrive hva du mener i Diskusjon:Labradoodle. --ツDyveldi☯ prat ✉ post 18. mar. 2018 kl. 11:46 (CET)
Du slettet bevisene Dyveldi, i all din uvitenhet og i mangel av ikke å finne informasjon på internett etter litt googling. Og om du ikke er admin så passer det meg bra, men du ser sannelig ut til å ha en personlige agenda med cobberdog. Case closed for min del - PUNKTUM! tB (diskusjon) 18. mar. 2018 kl. 11:55 (CET)
1) Intet er slettet alt ligger i historikken. 2) Oppfordrer Bruker:Tbjornstad til å slutte å kalle andre brukere for vandaler, beskylde andre for «personlige vrangforestillinger», kalle andre « uopplyst», påstå at andre har en «agenda» eller sette frem påstander om «uvitenhet». Dette er ikke en akseptabel ordbruk i diskusjoner. Minner om Wikipedia:Wikikette#Prinsipper_for_Wikikette herunder særlig «vær høflig». 3) Tbjornstad oppfordres til å legge frem det du finner med «litt googling» i stedet for å påstå at litt googling er løsningen. --ツDyveldi☯ prat ✉ post 18. mar. 2018 kl. 12:20 (CET)
Jeg tror kanskje du skal bremse atferden din nå Dyveldi. Du kastet deg inn i en redigeringskonflikt og gjorde endringer på noe du så absolutt skulle holdt deg unna, om ikke annet, så av mangel på kunnskap. Artiklene her har diskusjonssider. Den skulle du brukt, men det gjorde du ikke før i ettertid! tB (diskusjon) 18. mar. 2018 kl. 12:32 (CET)

Hva er det dere ønsker at en administrator skal foreta seg her? --- Løken (diskusjon) 18. mar. 2018 kl. 12:26 (CET)

Noen ganger plasseres diskusjoner her og noen ganger kan de godt stå her. Mye bedre enn at påstander om at personer er vandaler plasseres på Tinget eller Torget. Noen ganger er det ikke behov for at en administrator skal gjøre noe. --ツDyveldi☯ prat ✉ post 18. mar. 2018 kl. 12:36 (CET)

Er det noe rart at fagfolk trekker seg unna Wikipedia… — Jeblad 18. mar. 2018 kl. 14:45 (CET)

Per Jonas Nordhagen[rediger kilde]

Det ville vært fint om en administrator kunne stille tilbake og låse artikkelen.[2]Jeblad 17. mar. 2018 kl. 22:31 (CET)

Kjekt om du nå lar være å legge til referanseløse opplysninger om familie Jeblad. Artikkelen er ferdig tilbakestilt slik den var. --ツDyveldi☯ prat ✉ post 17. mar. 2018 kl. 22:38 (CET)
Dette synes sikkert User:Dyveldi og user:Telaneo at er veldig morsomt, men vær klar over at redigeringskriger når saker skal løses på OTRS er særdeles uheldig. Disse sakene er et forsøk på å bygge opp igjen Wikipedias renomé når noe har gått i ball, og redigeringskriger forsterker inntrykket av at Wikipedia er uorganisert, kaotisk, og ikke til å stole på. Det er ikke den enkelte som skal løse saken en da redigeringskriger med, men selve merkevaren Wikipedia.
Takk til User:4ing som la dette inn igjen. — Jeblad 17. mar. 2018 kl. 23:22 (CET)
Saker skal ikke løses på OTRS og det bør du nå vite Jeblad. Den som skriver inn må få beskjed om at saken løses på Wikipedia. Nå er artikkelen tilbake i opprinnelig tilstand + en referanse og opprinnelig referanse til NBL er gjenbrukt. Den dekker det som stod om familie fra før. --ツDyveldi☯ prat ✉ post 18. mar. 2018 kl. 00:05 (CET)
Det er ikke nødvendig å gjette hva folk synes om ting Jeblad. Du av alle folk burde vite at man skal ha med referanse når man legger til nytt utsagn i en artikkel, så det er rart at du syns det er rart at du blir tilbakestilt her. I tillegg burde du vite at å bare komme med et OTRS-nummer ikke betyr stort for resten av oss, uten om at noen mener noe er galt (ikke nødvendigvis at noe er galt etter Wikipedias retningslinjer). Det gir ikke deg eller personen på den andre enden av OTRS-saken noen immunitet til å få redigeringene sine til å bli stående. Telaneo (Diskusjonsside) 18. mar. 2018 kl. 18:13 (CET)
Tja, kanskje det er bedre å stenge ned de aktuelle OTRS-køene. Da vil saker bli besvart og uløselige saker sendt videre i tide. Vær imidlertid klar over at det er en særdeles liten gruppe som gjentatte ganger blokkerer at saker løses. — Jeblad 18. mar. 2018 kl. 15:03 (CET)