Wikipedia-diskusjon:Underprosjekter/Romfart

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Portal?[rediger kilde]

Jeg anbefaler underprosjektets medlemmer å vurdere opprettelsen av en portal om romfart. Selv om det muligens er litt tynt med stoff akkurat nå, er det ihvertfall noe å ha i bakhodet. --–Duffman 14. mar 2006 kl.14:45 (UTC)

Ligger allerede i bakhodet, ville bare ha mer matriale først ;) Mvh Røed 14. mar 2006 kl.21:33 (UTC)

Vi trenger noen artikler for juni i portalen. Gode forslag? Mvh Røed 30. mai 2006 kl.15:38 (UTC)

Sjekk kilder[rediger kilde]

Husk å dobbelsjekke informasjonen, selv om det står på en: eller andre wikipedia sider, fant flere feil når jeg dobbelsjekket enkelte av Apollo-oppdragene mot NASA. Mvh Ræed


Ekspedisjoner til ISS[rediger kilde]

Kva skal dette betegnes som Romfergeoppdragene kalles jo STS-1 osv... Engelske wikipedia kaller den en:Expedition 1 osv. Skal vi kalle de "Expedition 1" eller "Ekspedisjon 1" eller noe annet ? Mvh imi 24. mai 2006

NRK ser ut til å benytte navnet på ferdene som henter/sender mannskapet (se nederst på linkene), på en: har de derimot to forskjellige artikler om emnet, men den norske delen av ESA ser ut til å bruke "Ekspedisjon". jeg foreslår vi bruker Ekspedisjon med redirect på Expediton. (fikset foresten linken din sånn at den sendes direkte til en:. Mvh Røed 24. mai 2006 kl.19:08 (UTC)

Kategori «Romvandring» ?[rediger kilde]

Kva syns dere om å ha en kategori Romvandring ? Ikkje alle romferder, f.eks STS-1, har romvandringer, mens STS-116 vil ha det ? Dette usignerte innlegget ble skrevet av Imi (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

Kan godt brukes, siden dette er noe som er greit å ha samlet, men da bør vi får en annen farge på romvandring. Mvh Røed 30. mai 2006 kl.12:08 (UTC)

Kategori:Romfergeoppdrag[rediger kilde]

Skal astronauter på romfergeoppdrag som Glenn og Young også få denne kategorien, slik som dei har for andre program, som Mercury og Gemini m.fl ? Mvh imi 2. juni 2006

Dette vil på sikt bli en svært stor kategori (en kategori skal ideelt sett ha minimum fem og maksimum 200 artikler), så vi bør evt. lage en egen kategori Romfergeastronauter eller noe i den duren. eller om vi skal droppe hele den måten å kategorisere på. Å bruk Russiske kosmonauter, amerikanske astronauter, svenske astronauter osv. (samme måte som Kategori:Forfattere etter nasjonalitet), de nasjonene som ikke har 5 astronauter enda ligger da i kategorien astronauter. Eller skal vi bruke ordet romfarere, som er det norske ordet? Mvh Røed 2. jun 2006 kl.18:32 (UTC)
Ja, den kan bli ENORMT svær ja. Eg foreslår vi bruker de terminologiene som NASA, ESA og andre bruker: dvs kosmonaut, astronaut og tajkonaut. Men enig med deg. Dog kan vi nok innføre kategorien "Tyske astronauter", hvis eg har tellt riktig. Mvh imi 2. juni 2006

Forslag til struktur

  • Personer etter beskjeftigelse
  • Romfart
    • Romfarere (alle som ikke er fra land med flere enn 5 astronauter)
      • Amerikanske astronauter (også i kategori:Amerikanere) (vil bli stor, men det kan vi ikke unngå)
      • Russiske kosmonauter (også i kategori:Russere/sovjetere)
      • Tyske astronauter (også i kategori:tyskere)

De som er del av mindre programmer (eks. apollo) kan også være kategorisert i "programkategorien", hittil er det vel bare STS/romfergene som er for store til å ha egen kategori. Synspunkter? Mvh Røed 2. jun 2006 kl.20:45 (UTC)

Trur vi holder oss til å gi STS-ferdene betegnelsen romfergeoppdrag for nå, evt andre kategorier, hvis det kan knyttes til noe spesielt... f.eks Columbia-ulykken, oppskytingen av Hubble osv. Men Gemini-ferdene og andre tenker eg å gi kategori etter programmene.

Etterhvert må vi nok ha kategorien "Kinesiske tajkonauter". Blir vel en 3-mannsferd neste gang for de, eller en med to, så snart e de oppe i og forbi fem.

Frankrike bruker tittelen spationaut, men det er få av de så langt. Jeg ønsker å bruke ordet romfarer siden kosmonaut og astronaut egentlig er sidestilte former. Mvh Røed 2. jun 2006 kl.20:58 (UTC)


Gir meg på wikipedia[rediger kilde]

pga sånne ting. Det blir bare for dumt. imi 11. juni 2006