Wikipedia-diskusjon:Underprosjekter/GLAM/Museum

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Stilmanualer[rediger kilde]

Det bør antakelig skrives noen stilmanualer for å få et enhetlig preg over ABM-institusjoner. Det bør også avklares hva som er de aktuelle relevansnivåer. Etter min mening virker det som besøkspunkt er relevante, jeg er mer usikker på administrative og økonomiske strukturer. — Jeblad 19. aug 2012 kl. 06:08 (CEST)

Var inne og skulle rydde opp i linker for Vestfold nå, og er enig det du antyder at administrativer og økonomiske strukturer kanskje ikke har sin plass her. Jeg ville slettet Nord-Jarlsbergmuseene (som er en administrativ overbygning over Berger Museum, Aluminiummuseet og Eidsfos hovedgård), og Sandefjordmuseene (som var en administrativ overbygning over Hvalfangstmuseet, og by- og sjøfartsmuseet), men ble i tvil om det er riktig å slette. De to sistnevnte eksisterer ikke lengre, knapt nok med Skolesekk-tiltak tror jeg. Hva gjør vi med disse? Sletter de og?
I og med museumsreformen og sammenslåingen til større enheter, ville jeg også gruppert avdelinger/visningsstedene/museene under "moderskipet". Noen idé til hvordan det bør gjøres? Ser ikke ut som det er gjort i noen av fylkene.--Krihal (diskusjon) 8. mar. 2016 kl. 15:00 (CET)[svar]

Kvalitet[rediger kilde]

Merk at det kan være tildels store forskjeller på artiklers kvalitet, og det er ikke gitt at bokmål er bedre enn nynorsk. Et eksempel på at kvaliteten kan være vesentlig bedre på nynorsk er artikkelen nn:Norsk folkedans på nynorsk som er lenket til Gammaldans på bokmål. Det er derfor viktig å sjekke hvilken utgaver som har de beste artiklene. — Jeblad 19. aug 2012 kl. 06:18 (CEST)