Wikipedia-diskusjon:Underprosjekter/GLAM

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Nynorsk / Bokmål[rediger kilde]

Det er viktig at et prosjekt slik som dette har bidrag på både bokmål og nynorsk. Ideelt burde alle aktuelle artikler finnes på begge målformer, og i den grad artikler er av særlig interesse for samisk bør de også finnes på nordsamisk. — Jeblad 19. aug 2012 kl. 06:20 (CEST)

Jon Birger Østby, wikipedianer på Norsk folkemuseum har kommet med følgende innspill til litt justert/utvidet mål for arbeidet på museumsfeltet:
  • Artikler om alle museene, museumsavdelinger, større samlinger og sentrale museumsfolk.
  • Artikler om gjenstandstyper/gjenstandsgrupper, materialer, teknikker/håndverk og produsenter.
  • Artikler om særlig viktige kulturminner som forvaltes av museene ( som miljøer, enkeltbygninger og enkeltgjenstander av nasjonal betydning).
  • Artikler om historiske hendelser, steder og personer med spesiell tilknytning til materiale i museenes samlinger
  • Artikler om fotosamlinger, fotografer, fototeknikk/fotoutstyr, og fotohistorie.
  • Temaartikler knyttet til museenes forsknings- og utstillingsvirksomhet.
  • Lenker mellom artikler i Wikipedia og museenes samlingane i Digitalt Museum, Arkivportalen, Europeana, forteljinger i Digitalt fortalt med mer
Støtter Jon Birger sitt innspill, men ser at det kan være nyttig å ha opprinnelig tekst fra prosjektet listet opp. Har satt den i kursiv og lagt inn lenke til diskusjonssiden her. Synspunkt?Gunnar Urtegaard (diskusjon) 20. aug 2012 kl. 12:03 (CEST)

Kryptisk[rediger kilde]

Burde ikke siden innledes med å forklare hva G L A M står for?? Gjerne ABM også, sjøl om jeg klarte å dekode akkurat det... Kimsaka (diskusjon) 27. aug 2012 kl. 22:15 (CEST)

Status i dag?[rediger kilde]

Hva er status for dette (under)prosjektet i dag? Ganske mye skjedde i 2012, mange kurs ble holdt, en del artikler ble laget, og mange fagfolk fikk prøve seg på å bidra på Wikipedia. Men er prosjektet ennå i live i 2016? Er mange av deltakerne på Wikipedia-kursene aktive her i dag? Blue Elf (diskusjon) 2. sep. 2016 kl. 21:32 (CEST)