Wikipedia-diskusjon:OSS

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

«Norges wikipedia»[rediger kilde]

Jeg holdt på å rette det som ble lagt inn nylig til:

Er dette Norges Wikipedia?
Nei. Wikipedia er basert på språk, ikke geografi. Dette er den norskspråklige utgaven av Wikipedia, og har ingen tilknytning til Norge eller noe annet bestemt land, rent bortsett fra at vi følger norske lover og bruker det norske samfunnet som normgivende grunnlag for mange av de diskusjonene vi har internt.

Men det som står og dette kan like lite stå der. Dette må vi bli enige om. __meco 17. jun 2006 kl.23:52 (UTC)

Hva mener du? Marcus 19. aug 2006 kl. 22:37 (UTC)

Ny formulering[rediger kilde]

Er dette Norsk Wikipedia?
Dette er Wikipedia på norsk, ja. Men det har ingenting med landet Norge å gjøre, kun at artiklene er skrevet på norsk språk. De fleste her er nordmenn, så vi bruker norske normer og norsk lov som veiledning og referanser i våre interne diskusjoner.
Må da være bedre det? Det andre er satt meget på spissen. Ingen her skriver Norges Wikipedia, men mange skriver norsk WP. — Marcus 19. sep 2006 kl. 17:42 (UTC)
Det er ikke noe stort problem at folk kaller no:wp for norsk Wikipedia; det som er problemet er at noen tror det er Norges Wikipedia. Det er en viktig språklig forskjell, så vi bør nok beholde nåværende formulering. -- Duffman, 19. sep 2006 kl. 17:59 (UTC)
Vel det er det jeg synes. Ingen enige? — Marcus (Simpsons) 28. sep 2006 kl. 14:01 (UTC)
Nynorsk wikipedia, nn.wikipedia.org, er også en norsk wikipedia. Dette burde komme fram her på et eller annet vis.--Gunnar Mikalsen Kvifte 12. jul 2007 kl. 16:15 (CEST)
Nå har jeg nevnt nynorsk og samisk Wikipedia i OSS'en. Håper det hjelper. - Soulkeeper 12. jul 2007 kl. 16:26 (CEST)

Låsing[rediger kilde]

Jeg har åpnet siden for redigering av alle. Det står blant annet at «For eksempel kan du redigere denne siden: Klikk «Rediger»!» Det er ikke heldig om man da ikke kan gjøre dette. Historikken viser lite klotter og moderat trafikk. Tull og tøys på denne siden burde også være relativt lett å finne ut av. Jeg foreslår at siden får stå ulåst om den ikke viser seg å være uforholdsmessig utsatt. Mvh Ooo86 (diskusjon) 6. mar 2012 kl. 12:48 (CET)

Fjernet tekst[rediger kilde]

Jeg fjernet følgende tekst:

Man kan også klikke på «Vis historikk» øverst på artikkelsiden for å se en liste over forfatterne av artikkelen det er snakk om. Hvis alle forfatterne er administratorer, kan du mest sannsynlig stole på artikkelen.

Det er ikke sikkert nye lesere klarer å finne ut om forfatterne var administratorer på tidspunktet da artikkelen ble skrevet. Dessuten er det en del jobb med sjekke forfatterne opp mot WP:A. Iceblock (diskusjon) 16. aug. 2015 kl. 21:00 (CEST)Svar[svar]