Wikipedia-diskusjon:Ballongnavigasjon

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Dette er diskusjons- og spørsmålssiden for ballongnavigasjon, både den stabile versjonen og testversjonen. For veiledning om installasjon og bruk av ballongene, se her.

Spørsmål kan tas opp nedenfor eller på en:User talk:Lupin. Dersom du har problemer med ballongene, si fra hvilken versjon av nettleser og operativsystem du bruker – f.eks. Opera 8.50 på Linux – og hvilken versjon av ballongene du bruker – stabil (popups.js) eller test (popupsdev.js).

Noen spørsmål kan også være besvart på nn:Wikipedia-diskusjon:Ballongnavigasjon.

Spørsmål[rediger kilde]

Jeg er en seriøs bruker som skriver ordentlige artikler.(For en tulling jeg var)3. jun 2006 kl.10:03 (UTC) Men jeg er ikke så god teknisk. Så: Hva er fordelene? Hvordan virker den? Hva gjør den? Hva er vitsen? Jeg skjønner ingenting. Tenkte kanskje du ville forklare dette til meg...? Takk. --Marcus 23. mar 2006 kl.14:29 (UTC)

Disse ballongene er et verktøy til forenkling av navigasjon og redigering på Wikipedia. Hvis du har en lenke til en artikkel eller annen intern lenke, f.eks. Norge, Wikipedia:Tinget eller Bruker:Marcus, vil du ved å sveve musepekeren over lenken få en ballong med forhåndsvisning av toppen på artikkelen og dessuten ett trykks tilgang til bl.a. historikk, redigering, diskusjon, siste endring og overvåkning av artikkelen det gjelder. Om ønskelig kan du altså slippe å gå til artikkelen først for deretter å utføre disse funksjonene. På historikk- og overvåkningssider og andre steder som viser såkalte diff-lenker, dvs. lenker til gamle versjoner (f.eks. denne) og forskjeller mellom versjoner (f.eks. denne), får du forhåndsvisning av forskjellene og dessuten ett trykks tilgang til bl.a. revertering og redigering av gamle versjoner. Særlig på overvåkningssider kan du redusere behovet for å gå inn på enkeltartikler for å se hva som er endret, ved å bruke ballonger til å se på endringene. Hvis en lenke er en omdirigering (f.eks. Noreg) eller en flertydningsside (f.eks. kopper), kan du omgå omdirigeringen eller entydiggjøre lenken. Ved lenker til brukersider får du i tillegg ett trykks tilgang til bl.a. brukerdiskusjon, brukerbidrag, redigeringsteller og å sende e-post til brukeren. Noen av disse funksjonene er vanskelig tilgjengelig unntatt gjennom ballonger. Administratorer har også ett trykks tilgang til blokkering av brukere samt beskyttelse og sletting av sider. Ballongenes innhold, språk, oppførsel og utseende varierer noe ut fra hva du har valgt i din monobook.js (se evt. min), men de fleste av de nevnte funksjonene er standard. --Eddi (Snakk) 24. mar 2006 kl.01:41 (UTC)
Tusen takk. Bruker den selv nå... Dette usignerte innlegget ble skrevet av Marcus (diskusjon · bidrag) (Husk å signere dine innlegg!)

Monobook.js og ballonger[rediger kilde]

Jeg har lagt inn ballongnavigasjon i min monobook.js. Når jeg velger "Redaktører", så får jeg listet opp bidragsytere på engelsk eller tysk wikipedia. Kan dette rettes? mali 10. apr 2006 kl.22:32 (UTC)

Skal prøve å finne ut av det. Telleren ligger på tools.wikimedia.de og virker bare for artikler på en.wikipedia.org. Det skyldes ikke ballongene, men jeg skal si fra til ballongprogrammereren, så kan han kommunisere med telleprogrammereren. (Denne tråden er kopiert fra Tinget.) --Eddi (Snakk) 10. apr 2006 kl.23:00 (UTC)