Whiteboard

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Whiteboard eller tusjtavle er en tavle med glatt, hvit overflate som en kan skrive og tegne på med spesielle tusjpenner og som lett kan tørkes av etterpå.
Toller ved U.S. Customs and Border Protection skriver på whiteboard med påtrykt rutenett for å holde orden på inspeksjoner av varepartier som kommer inn.

Whiteboard, whiteboard-tavle eller tusjtavle, på engelsk også kalt dry-erase board eller dry-wipe board, er en spesiell type tavle eller plate der overflaten er glatt, fast og vanligvis hvit. Her kan en tegne eller skrive med spesielle tusjpenner som har blekk som lett kan tørkes vekk.

En whiteboard er laget av plast, aluminium eller stål belagt med hvit emalje eller et keramisk materiale. Tavlene kan også være malt.

Et vanlig problem ved bruk av penner på vertikale flater er at en må holde dem med bunnen opp for at de skal fortsette å virke. Whiteboardpenner skriver selv om spissen peker oppover.

Man må benytte spesielle whiteboardpenner på tavlen, benytter man permanentpenn får man ikke tørket den bort igjen (da må man tegne over med en whiteboardpenne for å få tørket det bort).

Hvite tusjtavler kom på markedet på 1980-tallet og har siden blitt fast inventar på mange kontorer, i møterom, klasserom og andre arbeidsmiljøer der en trenger en tavle.

Whiteboardpenn
Whiteboardsvamp

Se også[rediger | rediger kilde]

  • Interaktiv whiteboard, en moderne skoletavle i form av en trykkfølsom tusjtavle koblet til en datamaskin og en prosjektør

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]