Wendy Craigg

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Wendy Craigg
Beskjeftigelse Økonom

Wendy Craigg er en bahamansk økonom. Hun var sentralbanksjef i Bahamas' sentralbank fra 1. juni 2005 til desember 2015. Som sentralbanksjef var hun også styreformann i sentralbanken.

Hun er gift med Anthony Craigg.[1]

Utdanning og yrkeskarriere[rediger | rediger kilde]

Craiggs utdanning startet med St. Augustine's College i NassauBahamas. Etter dette gikk hun ved College of Mount Saint Vincent i New York, her ble hun Bachelor of Arts i økonomi. Hun har også en Master of Business Administration fra University of Miami. Hun har også utdanning fra Fordham University, der hun ble Master of Arts i Økonomi.

Craigg tiltrådte Bahamas' sentralbank i 1978 og har hatt en rekke stillinger i forskningsavdelingen der. 10. september 1997 ble hun utnevnt til assisterende sentralbanksjef. I sentralbanken har hun publisert en rekke artikler om økonomi, og har vært involvert i en rekke initiativer for å forbedre kvaliteten på innenlandske banktjenester, inkludert den pågående moderniseringen av betalingessystemet og det nye Automated Clearing House (ACH).

Hun har vært viseformann i verdipapirsentralen på Bahamas (Securities Commission of the Bahamas) siden 1. juni 2005. I tillegg er hun direktør i Bahamas' National Insurance Board, med-formann i Handelskommisjonen (Trade Commission), styremedlem i det Karibiske senteret for monetære studier (Caribbean Centre for Monetary Studies) og forhandlingsansvarlig for Bahamas inn mot den foreslåtte frihandelsavtalen Free Trade Area of the Americas.

Hun gikk av som sentralbanksjef 31. desember 2015, og ble erstattet av John A. Rolle i januar 2016.[2]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]