John A. Rolle

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
John A. Rolle
Beskjeftigelse Samfunnsøkonom
Sentralbanksjef, Bahamas' sentralbank
2016-
ForgjengerWendy Craigg

John A. Rolle er en bahamansk økonom, som siden januar 2016 har vært sentralbanksjef i Bahamas' sentralbank.[1]

Utdanning og yrkeskarriere[rediger | rediger kilde]

Rolle er utdannet innen samfunnsøkonomi ved American University i Washington og Carleton University i Ottawa, der han har graduate degrees. Han er også undergraduate (tilsvarende bachelor) ved University of Western Ontario i Canada og The College of The Bahamas. Han har rett til å bruke tittelen Chartered Financial Analyst.

Han startet sin yrkeskarriere i Bahamas' sentralbank i 1990. Han jobbet der fram til 2012, og jobbet særlig i forskningsavdelingen. Fra 2009 til 2012 jobbet han også i styret i IMF, som seniorrådgiver for direktøren for Canada, Irland og Karibia. I 2012 begynte han å jobbe i finansdepartementet på Bahamas, som finanssekretær (financial secretary). Der ledet han regjeringens reform av finanspolitikken, som bl.a. innebar implementeringen av merverdiavgift og styrking av landets skattesystem.

Ved siden av disse stillingene har han også forelest ved The College of The Bahamas i flere år, og også ved American University i 2008.

Wendy Craigg avsluttet sin over 10 år lange karriere som sentralbanksjef 31. desember 2015, og Rolle overtok som sentralbanksjef i januar 2016.[2]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]