Wasserstraßenkreuz Magdeburg

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk


Kanalbroen sett fra Elbens strand
Kart som viser ny strekning i gult og tidligere strekning i rødt

Wasserstrassenkreuz Magdeburg (Magdeburg vannveiskryss) er en farbar akvedukt ved Magdeburg i den tyske delstaten Sachsen-Anhalt. Broen ble åpnet i 2003 og forbinder Elbe-Havelkanalen med Mittellandkanalen, ved å krysse Elbe. Kanalbroen er verdens lengste farbare akvedukt, med en lengde på 918 meter.[1]

Tidligere lå Elbe-Havelkanelen og Mittellandkanalen på hver side av Elben ved Magdeburg og fartøyer som skulle forflytte seg mellom kanalene ble nødt til å gjøre en omvei på 12 kilometer og dessuten gå gjennom Niegrips sluse. Dette innebar at både trafikken fra den ene siden ble nødt til å gå oppstrøms på Elben som ikke sjelden gjør 4-5 knop, i tillegg til å skulle sluses.[2]Fra tid til annen har også Elben hatt lav vannstand som har medført problemer, bl.a. med omlasting.

Historie[rediger | rediger kilde]

Kanalingeniører begynte å planlegge en samordning av de to kanalene allerede i 1919 og en etappe i dette prosjektet (Rothense løfteverk) sto klart i 1938. Den andre verdenskrigens vansker og senere den kalde krigens manglende samarbeid gjorde at prosjektet ikke ble fullført.

Tysklands gjenforening i 1989 og behovet for effektiv transport med båt medførte at kanalbroen igjen ble et prioritert prosjekt. Arbeidet ble påbegynt i 1997, tok seks år og kostet 500 millioner euro. Kanalbroen knytter nå Berlins indre havn med havnene langs Rhinen.

Brofakta[rediger | rediger kilde]

Kanalbroen krysser Elben og er 918 meter lang, hvorav 690 meter over land og 228 meter over vann. Bredden er 34 meter og dybden i elven 4,25 meter. Spennet er 106 meter høyt og frigangen under boren er 90 meter x 6,25 meter. Broen ble påbegynt 1998 og stod klar 2003. Konstruksjonen krevde 24 000 tonn stål og 68 000 kubikkmeter betong.

Sluser[rediger | rediger kilde]

I tillegg til kanalbroen ble det oppført en dobbelsluse for å flytte fartøyene fra de ene nivå på Mittellandkanalen og et annet på Elbe-Havelkanalen. I tillegg ble det byggen en enkeltsluse ved Rothensee, for å komme til og fra Magdeburgs havn på Elben. Denne enkeltslusen er parallell med Rothensees løfteverk og kan ta imot større fartøyer enn selve løfteverket.

Turisme[rediger | rediger kilde]

Kanalbroen er åpen for trafikk og har både parkering, sykkel- og gangfelt og informative skilter om broens oppføring og historie. Selve broen ligger ved Hohenwarte ved Magdeburg.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ «Magdeburg Canal Bridge». Structurae. Nicolas Janberg ICS. Besøkt 7. januar 2011. 
  2. ^ Omvei mot strømmen Arkivert 24. september 2011 hos Wayback Machine., fra kanaler.arnholm.nu

Litteratur[rediger | rediger kilde]

  • Karl Jüngel, Das Wasserstraßenkreuz bei Magdeburg, udatert, cirka 2003.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]