Walther Hesse

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Walther Hesse ( 27. desember, 1846 i Bischofswerda19. juli, 1911 i Dresden) er best kjent for sitt arbeid innen mikrobiologi, og spesielt for å ha utviklet Agar som et medium for dyrking av mikroorganismer.

Hesse arbeidet i Robert Kochs laboratorium i en post-doktorstilling for å studere luftkvalitet. Han var overbevist om at det var mikroorganismer alle steder, også i luften. Han brukte en rekke filtere for å prøve å fange og observere mikroorganismer. For å kultivere organismene han fanget med filtrene, brukte han et stoff som inneholdt gelatin, men det hadde en tendens til å smelte om sommeren, noe som ødela testene. I tillegg kunne mange av organismene han dyrket ødelegge gelatinstoffet, noe som også ødela testene.

Historien forteller at Hesse dro på picnic i 1882 med sin kone (Angelina Fannie Hesse) og oppdaget at geleen og puddingene som hun hadde med ikke smeltet i det varme sommerværet. Da han spurte hvorfor det var slik, svarte Lina, som hun ble kalt, at de inneholdt Agar, og at hun hadde lært knepet av en nederlandsk nabo, nylig flyttet dit fra Java i Indonesia da hun vokste opp.

Videre utvikling av agar viste at det ikke lett ville smelte, selv om det forble smeltet ved lave temperaturer når det først hadde smeltet. Videre ble det ikke lett ødelagt av mikroorganismer, og det var også fleksibelt.

Referanser[rediger | rediger kilde]