Vinod Khosla

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Vinod Khosla, indisk-amerikansk venturekapitalist og filantrop

Vinod Khosla (født 28. januar 1955 i Pune, India) er en indisk-amerikansk dataingeniør, venturekapitalist og filantrop. Khosla var en av stifterne av Sun Microsystems, ble hovedpartner i investeringsfirmaet Kleiner, Perkins, Caufield & Byers i 1986 og er generelt en innflytelsesrik person i Silicon Valley.

Utdannelse[rediger | rediger kilde]

Khosla leste om grunnleggelsen av Intel i magasinet Electronic Engineering Times da han var fjorten år og det inspirerte ham til å utdanne seg innenfor teknologi. Khosla mottok flere akademiske grader i Delhi, India (bachelor i teknologi innenfor elektronisk ingeniørvitenskap), Carnegie Mellon University (master i biomedisinsk ingeniørvitenskap), og Stanford Graduate School of Business (MBA).

Khosla Ventures[rediger | rediger kilde]

I 2004 dannet Khosla sitt eget firma, Khosla Ventures.

Khosla Ventures er et investeringsselskap som fokuserer på selskap i et tidlig utviklingsstadium innenfor områdene Internett, data, mobiltelefoni, silisiumteknologi, og miljøvennlig teknologi. Med miljøvennlig teknologi har firmaet investert i bioraffineri for energi og bioplastikk, solenergi, batteri og andre miljøvennlige teknologier. Khosla Ventures er lokalisert i Menlo Park, California.[1]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Cadelago, Chris (24. august 2008): «Wikimedia pegs future on education, not profit». San Francisco Chronicle.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]