Vince Clarke

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Vince Clarke
Født3. juli 1960[1]Rediger på Wikidata (63 år)
South Woodford undergrunnsstasjon (Storbritannia)
BeskjeftigelseKomponist, låtskriver, plateprodusent, sanger og låtskriver, gitarist, musiker, keyboardist Rediger på Wikidata
NasjonalitetStorbritannia
Medlem avDepeche Mode (19801981)
Yazoo (19821983)
Erasure (1985–)
The Assembly
VCMG

Vince Clarke (egentlig Vincent John Martin, født 3. juli 1960 i London, Storbritannia) er en britisk musiker, komponist og musikkprodusent.

Han er kjent som en av grunnleggerne av Depeche Mode, men hoppet av etter deres første album i 1981. I 1982 dannet han Yazoo sammen med Alison Moyet. Denne gruppen ble svært populær i hjemlandet, men etter litt over ett år og bare to album gikk de to hver til sitt.

I årene 1983-1985 var han involvert i flere prosjekter. Han startet et eget plateselskap, Reset Records, for å produsere plater for blant andre Robert Marlow. Sammen med kameraten og medprodusenten Eric Radcliffe startet han bandet The Assembly, som fikk en hit med «Never Never». Han ga også ut en single med sangeren Paul Quinn.

Fra 1985 til i dag har han hatt stor suksess med Erasure, sammen med Andy Bell. Ved siden av Erasure har også arbeidet med et discoprosjekt kalt Family Fantastic, et ambientprosjekt med Martyn Ware (The Human League, Heaven 17), og i tillegg har han remikset en mengde andre artister.

Som barn var fiolin hans første instrument, men på alt han har utgitt på plate er det synthesizere som er hans hovedinstrument, og han regnes som noe av en pioner innen elektronisk musikk. Fram til 1995 brukte han stort sett bare gamle, analoge synther, men etterhvert har han begynt å bruke digitale softsynths.

Clarke i 2011.

Hans komposisjoner er som regel rene popsanger med iørefallende refrenger der det intrikate og polerte synthlydbildet komplimenteres av sjelfull vokal.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Gemeinsame Normdatei, besøkt 27. april 2014[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]