Vieux Sané

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Vieux Sané
Født4. august 1989 (30 år)
Diourbel
Beskjeftigelse Fotballspiller
Nasjonalitet Senegal
Posisjonforsvarsspiller

Vieux Yakhya Sané (født 4. august 1989 i Dakar i Senegal) er en senegalesisk fotballspiller som spiller for den belgiske klubben KV Oostende.[1]

siden 5. januar 2016 spiller for den franske klubben Stade Brestois 29,[2] etter en overgang fra Bodø/Glimt, som han spilte for fra 2012. Han har også vært på utlån til Tromsø.

Sané kom fra Diambars en måned etter sin landsmann Papa Alioune Ndiaye, for en overgangssum på ca. 1,5 millioner norske kroner. Sané har spilt i mange posisjoner, men har i de senere år kun spilt midtstopper. Da han kom til Bodø/Glimt ble han ofte brukt på høyrevingen, men man oppdaget fort at han var en typisk stoppertype og med sine 191 cm har han vært fast inventar i startelleveren til Bodø/Glimt.

I juni 2015 var senegaleseren nær ved å signere for ligalederen Rosenborg, men da klubb og spiller ikke ble enige om de personlige betingelsene endte det opp med at Sané ble værende på Aspmyra. Det feiret han med å spille mot nettopp Rosenborg, kun dager etter at kontraktsforhandlingene gikk i vasken, og med en matchvinnerforestilling fra Sané klarte Glimt å klamre seg til en tidlig scoring og til slutt vinne 1-0. De tre poengene tok de helgule fra Bodø opp fra nedrykksstreken og ble viktige poeng i sesongen som fulgte.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Senegalese verdediger Sane naar KVO
  2. ^ «Vraket RBK, nå er Sané klar for fransk klubb». Adresseavisen. 5. januar 2016. Besøkt 5. januar 2016. 

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]