Victor Harbor

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Victor Harbor
Victor Harbor
Hestetrikken i Victor Harbor
LandAustralia Australia
DelstatSør-Australia Sør-Australia
LokalstyreCity of Victor Harbor
Befolkning10 380 (2006)
Høyde over havet8 meter

Victor Harbor er en by i sørvestlige delen av Sør-Australia i Australia. Den ligger 80 km sør for delstatshovedstaden Adelaide. Stedet tiltrekker seg flere under sommerhalvåret.

Historikk[rediger | rediger kilde]

Området ble først kartlagt av Matthew Flinders i 1802, Flinders hadde i oppdrag å kartlegge sørkysten av Australia. Et par kilometer øst for dagens Victor Harbor møtte han den franske kapteinen Nicolas Baudin ombord «Le Geographe» som kartla kysten for Frankrike. Selv om Storbritannia og Frankrike var i krig på dette tidspunktet (det er usikkert om kapteinene var klar over dette under møtet) så møttes kapteinene og sammenliknet kart og notater. Flinders gav bukten der møtet foregikk Encounter Bay.

I 1837 ankret skipet HMS «Victor» ved stedet og kapteinen gav stedet navn etter skipet. På samme tid ble det etablert to hvalfangerstasjoner ved Victor Harbor som skulle bli viktige for Sør-Australias økonomi.

Byen skiftet navn til Victor Harbor i 1921 på tross av at ordet harbour staves med u i moderne australsk engelsk.

Severdigheter[rediger | rediger kilde]

En populær attrasjon er Granite Island som er forbundet til fastlandet ved en gangbro/hestetrikk bro. Victor Harbor Horse Drawn Tram er en av svært få hestetrikker igjen i verden.

Det går en veteranjernbanelinje fra Victor Harbor til Goolwa.

Området er også populært blant surfere.