Flekkefjord museum

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Vest-Agder-museet Flekkefjord»)
Flekkefjord museum
Kart
Vest-Agder-museet Flekkefjord
58°17′53″N 6°39′42″Ø
AdresseDr. Krafts gate 15-17, 4400 Flekkefjord
Nettstedhttps://www.vestagdermuseet.no/flekkefjord/

Flekkefjord museum er et museum i Flekkefjord i Vest-Agder som består av flere avdelinger. Flekkefjord museum er en del av Vest-Agder-museet.

Dr. Krafts gate 15[rediger | rediger kilde]

Dr. Krafts gate 15 ble bygget i 1724, men har siden den tid gjennomgått flere endringer under forskjellige eiere. Huset er innredet i første etasje som et borgerlig hjem. I andre etasje finnes en tekstilutsilling av bymoter og redskaper. I tilbygget finnes en modell av reperbanen på Sunde, vedskjul og bakerovn og rommelig plass etter dattidas målestokk for tjenestepiken i andre etasje fra bakgården. Gjenstandene er gitt fra byens befolkning, dels som testamentarisk gave, og gir uttrykk for byens internasjonale orientering.

Fiskeskøyta «Solstrand»[rediger | rediger kilde]

Museumskøyta Solstarand tilhører museet og er bygget i 1936. Den har tidligere blitt brukt i makrell- og sildefiske og til reketråling og er en tradisjonell fiskeskøyte fra området.

Tatjana Lars Kristian Gulbrandsen[rediger | rediger kilde]

Lars Kristian Gulbrandsen (19312005), eller Tatjana Lars Kristian Gulbrandsen som han selv kalte seg, en av Sørlandets mest særpregede kunstnere testamenterte gjenstander og kunstverk til Flekkefjord kommune. En del av samlingen er utstilt ved sjøbodene ved museet.

Utover dette holder museet utstillinger av kortere varighet.

Se også[rediger | rediger kilde]

Litteratur[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]