Verdensungdomsdagen 2005

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Den XX Verdensungdomsdagen i Köln (tysk XX. Weltjugendtag Köln, italiensk XX. Giornata mondiale della gioventù Colonia) fant sted mellom 11. og 21. august 2005 i Köln i den tyske delstaten Nordrhein-Westfalen.

Wjt 2005 cologne dom2.jpg

Paven innba «verdens ungdom» til den tyvende verdensungdomsdagen, som fant sted i pavens hjemland Tyskland. Tema for verdensungdomsdagen var «Vi er kommet for å tilbe Ham» (Matt 2,2). Dette refererer til de tre vise menn. Ifølge en svært gammel tradisjon befinner det seg relikvier av vismennene i Köln.


WJT 099.jpg

Program[rediger | rediger kilde]

Etter dagene med sammenkomster i de tyske bispedømmene (11-15. august) samlet de internasjonale gjestene seg med sine verter til de sentrale arrangementene i erkebispedømmet Köln.

Til verdensungdomsdagene var det ventet ca. 400 000 registrerte pilegrimer mellom 16 og 30 år, 600 biskoper og 6 600 journalister fra hele verden. Westdeutsche Rundfunk leverte fjernsynsbilder til mer enn 70 land. Arrangementet ble gjennomført av selskapet Weltjugendtag GmbH i Köln og kostnaden var anslått til omkring 100 millioner euro.

Weltjugendtag-2005-pilgrims-before-cathedral.jpg

Etter fem dager i Köln, som ungdommene tilbragte med bønn, workshops, konserter og en rekke andre, ikke minst sosiale, arrangementer, reiste deltagerne til Marienfeld ved Kerpen. Der var det aftensvigilie med paven lørdag. Ungdommene overnattet i området, for neste morgen å feire avslutningsmesse med paven. Her deltok omkring 920 000 deltagere.

En av de viktigste oppgavene for organisatorene var å skaffe husvære til ungdommene fra 161 nasjoner. I erkebispedømmet Köln skaffet man 80 000 privatinnkvarteringer med kampanjen Herberge gesucht!


WJT2005 Pope Visit Bonn.jpg

Pavens apostoliske reise til Köln[rediger | rediger kilde]

Den i april 2005 avdøde pave Johannes Paul II ville selv delta på verdensungdomsdagen, isteden ble det hans etterfølger Benedikt XVI som deltok. Den nye paven hadde dessuten utvidet sitt program i Köln i forhold til det Johannes Paul II hadde tenkt å delta på. Reisen til Köln var Benedikts første apostoliske reise utenfor Italia.

Pavens besøk varte fra 18. til 21. august. I de første dagene sto forskjellige representative oppgaver på programmet, før han ledet den sentrale gudstjenesten.

Åpningen av verdensungdomsdagen i Bonn

Se også[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]