Venezuelas kvinnelandslag i fotball

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Venezuela
Venezuela
ForbundFederación Venezolana de Fútbol
LandslagstrenerRolando Bello
KallenavnLa Vinotinto (rødvinen)[1]
Kit left arm.png Kit body bluebow.png Kit right arm.png
Kit shorts.svg
Kit socks.svg
Hjemmedrakt
Kit left arm.png Kit body bluebow.png Kit right arm.png
Kit shorts.svg
Kit socks.svg
Bortedrakt
Infoboks sist oppdatert:
Ukjent

Venezuelas kvinnelandslag i fotball representerer Venezuela i internasjonal fotball. Ettersom Venezuela ikke har lykkes å kvalifisere seg til VM eller De panamerikanske leker, er deres innsats som oftest begrenset til deltakelse i Sudamericano Femenino. Dette arrangeres bare hvert fjerde år, så det hender ofte at Venezuela forsvinner fra FIFA-rankingen. Per desember 2008 er Venezuela ikke med på rankingen, men poengsummen ville ha gitt dem en 84.-plass, og en nest sisteplass i CONMEBOL dersom alle lag hadde telt med.

Venezuela har deltatt i Søramerikamesterskapet siden det første, der bare to andre lag deltok. Venezuela kom riktignok sist, men det ga engang en tredjeplass. Den eneste gangen Venezuela ikke deltok var i Sudamericano Femenino 1995. I de to påfølgende mesterskapene endte Venezuela sist i sine grupper, men i 2006-mesterskapet kom Venezuela på tredjeplass i gruppen, og unngikk stygge tap, bortsett fra 1-6 mot Brasil.

Venezuelas kvinnelandslag forbedret seg samtidig som herrelandslaget, og omtrent samtidig som fotball fikk større popularitet. Venezuelansk fotball har, som i Den dominikanske republikk, lenge stått i skyggen av baseball. For kvinner har også volleyball hatt høyere prioritet lenge.

Noter[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Dette er også herrelandslagets kallenavn. For å skille, hender det at "Femenina" legges til.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]