Uruguays kvinnelandslag i fotball

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Uruguay
Uruguay
Forbund Asociación Uruguaya de Fútbol
Landslagstrener José Luis Rodríguez
Kallenavn La Celeste
Charruaene[1]
Flest kamper Aída Camaño
Flest mål Angélica Souza
Hjemmebane Centenario
Kapasitet 74 000
Kit left arm.png Kit body.png Kit right arm.png
Kit shorts.svg
Kit socks.svg
Hjemmedrakt
Kit left arm.png Kit body.png Kit right arm.png
Kit shorts.svg
Kit socks.svg
Bortedrakt
Infoboks sist oppdatert:
Ukjent

Uruguays kvinnelandslag i fotball representerer Uruguay i internasjonal fotball. Ettersom det ikke er kvalifisering til Sør-Amerikamesterskapet i fotball for kvinner, er det lite fotball mellom turneringene, og Uruguay har spilt få kamper. Med ett hederlig unntak er heller ikke Uruguay blant verdensdelens elite i kvinnefotball.

Uruguays kvinnelandslag har en relativt kort historie. De debuterte i 1997 mot Canada, og fikk et hederlig 1-2 tap. Allerede året etter var de med i sitt første Sør-Amerikamesterskap. Uruguay kom ikke lenger enn gruppespillet, der det ble to uavgjort og tre tap. Neste mesterskap var ikke før 2003, og de fem årenes opphold kan ha vært grunnen til at Uruguay fikk et hardt møte med naboene Argentina og tapte hele 0-8.

I 2006 gikk turneringen noe annerledes. Igjen møtte Uruguay Argentina i gruppespillet, men det ble med et 1-2-tap. Uruguay tapte en kamp til, men vant de to resterende, og kom til finalespillet. I finalespillet tapte Uruguay igjen for Argentina, denne gangen med to mål, før Uruguay tapte stygt 0-6 for Brasil. Uruguay vant den siste kampen mot Paraguay, og endte dermed på tredjeplass, landets beste plassering. Uruguay ble også med i Pan American games i 2007, der landet kom sist i gruppespillet.

Noter[rediger | rediger kilde]

  1. ^ Oppkalt etter en nå utdødd indianerstamme fra nåværende Uruguay