Veøy Buss

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Veøy Buss er et busselskap som viderefører rutetrafikken fra tidligere Veøy Billag og Rauma Billag. Selskapet har hovedkontor på Åndalsnes.

Forhistorie[rediger | rediger kilde]

Veøy Buss ble stiftet i 2001 for å drive bussrutene i de to tidligere selskapene. Selskapet eies av Veøy AS som først og fremst driver godstrafikk. Nøkkeltall (2016): 28 ansatte, ca. 20 personbusser og omsetning (2014) var ca. 33,6 millioner kroner.[1]

Virksomhet[rediger | rediger kilde]

Selskapet kjører person- og skoleruter i Rauma kommune og deler av Molde kommune. Hovedaktiviteten er personrutene Molde-Åndalsnes. Disse korresponderer med alle tog på Raumabanen. Selskapet deltok også i Dag- og Nattekspressen Ålesund/Molde-Åndalsnes-Dombås-Lillehammer-Oslo i regi av NOR-WAY Bussekspress, men denne ruta ble nedlagt våren 2012 etter stor trafikksvikt. I tillegg har Veøy Buss i sommersesongen stor aktivitet med kjøring av cruisebåtpassasjerer, med utgangspunkt i Åndalsnes og andre cruisebåthavner i Møre og Romsdal.

Videre drift av bussruter[rediger | rediger kilde]

Alle bussrutene Veøy Buss trafikkerer ble i 2015 lagt ut på anbudskonkurranse. Rutene ble lagt inn i en kontrakt for rute- og skolekjøring i Rauma og Vestnes kommune, samt ekspressbussruten mellom Molde og Åndalsnes. Veøy Buss vant konkurransen om denne kontrakten som trer i kraft 1. januar 2017. Det betyr at selskapet får utvidet ruteområde til også å omfatte Vestnes kommune. I alt omfatter dette vel 1,2 millioner rutekilometer per år. Kontrakten gjelder for 10 år.[2]
I forbindelse med omlegging til anbud på busstrafikken blir også turistruta Åndalsnes-Trollstigen-Valldal-Eidsdal-Geiranger lagt til anbudet for Rauma og Vestnes. Fra sommeren 2016 vil Veøy Buss overta denne turistruta som trafikkeres i tidsrommet juni-august.

Referanser[rediger | rediger kilde]


NO road sign 512.svgDenne bussrelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.