Varna Evangeliesenter

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Varna Evangeliesenter er et av sentrene i Stiftelsen Pinsevennenes Evangeliesenter.

Varna Evangeliesenter ligger på Sperrebotn vel en mil utenfor Moss. Senteret har plass til 55-60 beboere, pluss personell. Bestyrer er Ole Sletten (2019).

Senteret består av flere større bygninger, samlet rundt et gårdstun. Blant annet en stor skolebygning hvor Evangeliesenterets Bibelskole holder til. Senteret har et eget snekkerverksted hvor beboerne kan få arbeidstrening. Andre arbeidstreningsoppgaver kan være i bruktbutikken, snekkerverksted, vedlikehold, systue, sykkelverksted og annet forefallende arbeid. Stedet har også en fotballbane. Låvebygningen er innredet til bruktbutikk på 1000 kvm. Bruktbutikken er åpen fra 10.00-16.00 ma-fre og 10.00 - 14.00 lørd.

Obligatoriske kurs i rus og rusbehandling (rusomsorg) for ledere og medarbeidere holdes regelmessig på Varna.

Evangeliesenterets bibelskole[rediger | rediger kilde]

Evangeliesenterets bibelskole er en bibelskole med plass for inntil 60 elever. Flere av elevene er tidligere rusmisbrukere som har vært til rehabilitering i Evangeliesenteret. Noen av disse har ikke fullført ordinær skolegang, derfor undervises det i norsk, engelsk og matematikk, noe som ikke er vanlig ved bibelskoler.

Evangeliesenteret[rediger | rediger kilde]

Stiftelsen Pinsevennenes Evangeliesenter, til vanlig kalt Evangeliesenteret, er en diakonal kristen frivillig organisasjon som driver arbeid mot rusmiddelavhengige, med avvenning fra rus og hjelp til å begynne «et nytt liv». Evangeliesenteret er Norges største hjelpetiltak for russkadde.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]