Hopp til innhold

Vanuatus flagg

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Vanuatus flagg. Størrelsesforhold 3:5
Vanuatus orlogsflagg

Vanuatus flagg er i fargene rødt, grønt, gult og svart. Svart symboliserer landets melanesiske befolkning og jorden, rødt står for enhet og blodet som er felles for alle mennesker, grønt symboliserer øyenes vegetasjon, mens gult står for fred og kristendommens ledende lys. Den gule stripen er utformet som en Y og dette skal representere øygruppen som utgjør Vanuatu. Øyene ligger nemlig som en Y i Stillehavet. I den svarte trekanten ved stangen er det plassert et emblem bestående av en villsvintann med korslagte namele-grener innenfor. Villsvintannen er et symbol på velstand, mens namele-grenene representerer fred. Grenene, av arten phoenix sylvestris, har 39 blader tilsvarende det opprinnelige antallet representanter i nasjonalforsamlingen. Flagget er i forholdet 3:5.

Flagget ble vedtatt 5. mars 1980 i påvente av selvstendigheten. Det ble tatt i bruk på uavhengighetsdagen 30. juli 1980. Fargene for regjeringspartiet ved uavhengigheten ble valgt som grunnlag for nasjonalflagget.

Nasjonalflagget føres også som handelsflagg, men Vanuatu fører et eget orlogsflagg. Det er hvitt i forholdet 1:2. og har nasjonalflagget i kantonen.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]