Value—Beyond Price

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Value—Beyond Price
Generell informasjon
GenreStumfilm, dramafilm
Utgivelsesår1910
NasjonalitetUSA
SpråkIngen (dialog)
Annen informasjon
Farve/s.hvSort/hvitt Rediger dette på Wikidata
Premiere(r)1910
Eksterne lenker

Value—Beyond Price er en amerikansk stumfilm fra 1910.[1]

Handling[rediger | rediger kilde]

Kaptein Smith seiler avgårde med fartøyet sitt for en reise rundt i Sør-Amerika og gjennom Stillehavet. Han etterlater seg sin kone og lille jente. Skipet meldes imidlertid tapt med alle om bord, med unntak av de yngre sjømennene som senere blir plukket opp midt i havet. Kapteinens kone sliter med å forsørge barnet sitt på egen hånd. Men på grunn av hennes raskt sviktende helse, kjemper hun en tapende kamp mot økende fattigdom.

En etter en finner hennes mest verdifulle eiendeler veien til en pantelåner, hvor den godhjertede eldre pantelåneren Levy blir interessert i den triste kvinnen og det vakre barnet hennes. Den siste verdifulle eiendelen som er igjen i Mrs. Smiths eie er gifteringen hennes, noe Levy nekter å ta imot. I stedet tilbyr han henne hjelp, noe dens tolte enken i begynnelsen takker nei til. Men i mellomtiden har det vist seg at ektemannen hennes ikke har dødd likevel, men havnet ved en fruktbar øy i Sørishavet etter skipsforliset han opplevde.

På den øde øya lever mannen som en Robinson Crusoe-lignende tilværelse de neste 10 årene. Han finner forøvrig flere nedgravde skatter som gjør ham meget velstående. Han blir til slutt reddet av et forbipasserende dampskip og brakt tilbake til sitt eget land. Men der oppdager han at hans kone har døde i hans fravær, og ingen vet skjebnen til datteren deres Marie - som hadde blitt adoptert av Levy, etter at moren hennes hadde dødd.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]