Valdon Dowiyogo

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk

Valdon Kape Dowiyogo (født 1968?) er en naurisk australsk fotball-spiller, og var til 1999 president i Nauru Australian Football Association (NAFA). I tillegg er han postdirektør og visepresident i den nauriske golfklubben. Han er sønn av den tidligere presidenten Bernard Dowiyogo.

Han utdanna seg ved Monivae College i Hamilton, Australia, hvor han spilte australsk fotball, etter grunnskole på Nauru og i Tullamarine. Han spilte tidligere australsk fotball på U14- og U16-laga ved Tullamarine Football Club. Han kom tilbake til Nauru i 1987, og har vært aktiv med de nasjonale mesterskapa siden 1988.

Dowiyogo var med på Naurus landslag under Arafura Games 1995. I dag spiller han australsk fotball for Ubenited Power.

I parlamentvalget mai 2003 stilte han som kandidat for Ubenide. Han kom så vidt ikke med, i likhet med sin bror, Jesaulenko Dowiyogo. I valget i oktober 2004 kom imidlertid Dowiyogo på fjerde plass på Ubenides valgliste, og kom dermed inn i parlamentet. Hans bror var ikke kandidat. Dowiyogo tok over som parlamentsformann 21. desember 2004, etter tidligere parlamentsformann Vassal Gadoengins død.