Vajas

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Jump to navigation Jump to search

Vajas (norsk betydning ekko) er en norsk musikkgruppe/et norsk band med Kristin Mellem på fiolin og vokal, Nils Johansen på gitarer og synthesizere (fra Bel Canto) og Ánde Somby på vokal og joik. De hadde sin debut ved Nana Urfolksdager 2003, og har siden turnert internasjonalt, her til lands bl.a. på by:Larm 2004. I oktober 2006 slapp «Vajas» sitt første album «Sacred stone».

Medlemmene har vidt forskjellig bakgrunn.

Kristin Mellem er en klassisk skolert fiolinist med en rekke musikkprosjekter på samvittigheten, både som komponist og utøver. Hun har skrevet musikk både for mindre besetninger og for fullt orkester.

Ánde Somby er både en tradisjonell og en høyst utradisjonell samisk joiker og med lang fartstid som utøver av tradisjonell samisk musikk. Somby har også doktorgrad i juss og er en aktivt opptatt akademiker.

Nils Johansen er musiker, komponist og multiinstrumentalist og ved siden av «Vajas» er han fortsatt medlem av sitt opprinnelige band Bel Canto. Johansen har også skrevet musikk for film, fjernsyn og for orkestre og han komponerte blant annet åpningsmusikken for Kringkastingsorkestret da NRKs radiokanal P3 ble startet.

Utgivelser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]