VBScript

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
VBScript
Kom til1996
Utviklet avMicrosoft
Siste versjon(er)5.8
Filendelse(r).vbs

VBScript (Forkortelse for Visual Basic Scripting Edition) er ett Active Scripting språk laget av Microsoft. Syntaksen i språket er en begrenset variant av Microsoft's Visual Basic. VBScript er installert som standard i alle desktop versjonen av Windows operativsystem siden Windows 98, og kan være inkludert i Windows CE avhengig av konfigurasjonen av enheten den kjører på.


Historie[rediger | rediger kilde]

VBScript begynt som en del av Microsoft Windows Script Technologies, som var hovedsakelig myntet på web utviklerer og ble utgitt i 1996. Over en periode på to år ble versjon 1.0 til 5.0 utviklet, administratorer oppdaget dette verktøyet og begynte å bruke det.


Bruksområder[rediger | rediger kilde]

I Microsoft Internet Explorer fungerer VBScript på samme måte som JavaScript, ett språk som brukes i eller er inkludert i HTML sider. Foruten klient side web utvikling brukes VBScript i server-side kjøring av web sider, mest brukt er Active Server Pages (ASP). ASP motoren og type biblioteket, asp.dll, kaller vbscript.dll for å kjøre VBScript. VBScript inkluderes i ASP sider mellom <% og %> taggene. Følgende eksempel av en ASP side med VBScript viser nåværende tid i militært format.

 <% Option Explicit
 %><!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/html4/loose.dtd">
 <html>
 	<head>
 		<title>VBScript Example</title>
 	</head>
 	<body><% 
 		'Grab current time from Now() function.
 		Dim timeValue
 		timeValue = Now  %>
 		The time, in military format, is <%=Hour(timeValue)%>:<%=Minute(timeValue)%>:<%=Second(timeValue)%>.
 	</body>
 </html>

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]