Våre dansende døtre

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Våre dansende døtre
orig. Our Dancing Daughters
Generell informasjon
FilmtypeStumfilm
SjangerRomantisk drama
Utgivelsesår1928
Prod.landUSA
Lengde104 min.
Språkstum (engelske mellomtitler)
Bak kamera
RegiHarry Beaumont
ProdusentHunt Stromberg
Foran kamera
MedvirkendeJoan Crawford
John Mack Brown
Prod.selskapMetro-Goldwyn-Mayer
Eksterne lenker

Våre dansende døtre (originaltittel: Our Dancing Daughters, er et amerikansk stumfilmdrama fra 1928 regissert av Harry Beaumont, med Joan Crawford og John Mack Brown i hovedrollene.

Handling[rediger | rediger kilde]

Diana Medford er tilsynelatende flamboyant og populær, men innvendig er hun fremdeles dydig og idealistisk. Hun er flere ganger nedlatende ovenfor foreldrene sine, ved å fortelle dem å ikke være ute om kvelden alt for seint. Hennes beste venninne Ann er derimot bare interessert i velstående gutter, og er like amoralsk som moren sin.

Diana og Ann er begge tiltrukket av Ben Blaine. Men han velger å gifte seg med Ann, som har løyet om sine egne dyder. Bea, en felles venninne av Diana og Ann, møter og gifter seg med en velstående frier ved navn Norman som elsker henne. Diana blir fortvilet en stund over ekteskapene til vennene hennes, med tvilsom fortid. Hun bestemmer seg for å reise bort en stund.

Bea arrangerer derfor en bon voyage-fest ved yacht-klubben. Men Ben nekter å delta på festen, og dette får Ann også til å takke nei. Samme kveld håper Ann å møte den nye kjæresten sin, Freddie, men forteller ektemannen sin at hun ønsker å besøke sin syke mor. Når moren hennes ringer (og Ben innser at Ann har løyet for ham igjen) oppstår det en intens krangel, og Ann stormer ut for å møte Freddie. Ben bestemmer seg derfor for å stikke innom festen, hvor han og Diana endelig innser kjærligheten til hverandre. Men Diana ønsker fremdeles å reise sin vei.

Medvirkende[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]