Utvikling, testing, akseptanse og produksjon

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Utvikling, testing, akseptanse og produksjon (engelsk: development, testing, acceptance and production,[1][2] DTAP) er en trinnvis tilnærming til programvaretesting og utrulling. Noen vanlige trinn er som følger:

  1. Utvikling: Programmet eller komponenten blir utviklet på et utviklingssystem. Dette utviklingsmiljøet har kanskje ingen testmuligheter.
  2. Testing: Når programvareutvikleren tror det er klart kan produktet kopieres til et testmiljø for å bekrefte at det fungerer som forventet. Dette testmiljøet skal angivelig være standardisert og i nært samsvar med målmiljøet.
  3. Akseptanse: Dersom testen er vellykket kopieres produktet til et akseptansetestmiljø. I løpet av akseptansetesten vil kunden teste produktet i dette miljøet for å verifisere om det oppfyller forventningene.
  4. Produksjon: Dersom kunden aksepterer produktet rulles det ut til et produksjonsmiljø, hvilket gjør det tilgjengelig for alle brukerne av systemet.

Størrelsen på miljøene som brukes kan være variere etter kravene til prosjektet. I noen tilfeller kutter man ut akseptansesteget. Eksempler på trinn som kan komme i tillegg er:

  1. Opplæring - Denne utvidelsen gir et treningsmiljø for brukerne av produksjonsmiljøet.
  2. Backup – En reservekopi av nettstedet som kan brukes til nødgjenoppretting.

Se også[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]