Testjigg

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Testmiljø»)

En testjigg er en innretning eller et oppsett som skal konsekvent teste funksjonalitet ved et produkt. Testjigger brukes for testing av elektronikk og fysisk utstyr, mens man ofte snakker om testmiljø ved testing av programvare.

Elektronikk[rediger | rediger kilde]

Ved testing av elektronisk utstyr som kretskort, elektroniske komponenter og mikrobrikker brukes testjigger for å holde utstyret på plass under testing og la det bli testet for kontrollerte elektroniske testsignaler.

Programvare[rediger | rediger kilde]

Innen programvaretesting kan man bygge et testmiljø som er et system som skal tilfredsstille de forutsetningene systemet skal ha.[1] For eksempel er Ruby on Rails et vevrammeverk som bruker YAML til å initialisere en database med kjente parametere før man kjører en test.[2] Dette gjør at tester kan repeteres, hvilket er en viktig funksjon i et effektivt testrammeverk.[1]

Fysisk testing[rediger | rediger kilde]

Ved fysisk testing er en jigg gjerne et apparat for å holde eler støtte testobjektet under testen. Jiggens påvirkning på testresultater er et viktig og pågående forskningstema.[3]

Jigger kan bruke klemmer, kilegrep eller klypegrep.

Det finnes også andre mekanismer, inkludert eksentriske rullejigger, trådgripere og knapphodegripere, og taugripere.

Mekaniske holdeapparater gir klemkraft via armer, kiler eller eksentriske hjul til kjevene. I tillegg fins det pneumatiske og hydrauliske armaturer for strekkprøving som tillater veldig raske oppkobling og veldig høye klemkrefter.

Se også[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ a b Pereira da Silva, Lucas (10. juni 2016). «Execution and code reuse between test classes». 2016 IEEE 14th International Conference on Software Engineering Research, Management and Applications (SERA). ISBN 978-1-5090-0809-4. doi:10.1109/SERA.2016.7516134. 
  2. ^ «A Guide to Testing Rails Applications». 
  3. ^ Abadalah, MG; Gascoigne, HE. The Influence of Test Fixture Design on the Shear Test for Fiber Composite Materials. ASTM STP.