Hopp til innhold

Brukerdiskusjon:Olaf Solstrand

Sideinnholdet støttes ikke på andre språk.
Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Hei og velkommen! Flott at du bidrar. Jeg foreslår at du tar en titt på stilmanualen vår for å se hvordan artikler bør settes opp og hvordan du superenkelt kan formatere tekst! Ellers møtes flere av oss på IRC-kanalen #no.wikipedia på freenode (irc.freenode.net); stikk gjerne innom der! Jon Harald Søby 27. mai 2005 kl.08:48 (UTC)

Flytting av sider[rediger kilde]

Når du skal flytte en side er det viktig å bruke funksjonen "Flytt", som du som innlogget bruker har tilgang til, med en knapp til høyre for historikk-knappen øverst på siden. Da bevarer du historikken, noe som er nødvendig av hensyn til lisensen (og fordi alle som har bidratt til siden uansett bør godskrives innsatsen). Noen ganger er det ikke mulig å gjøre dette fordi det allerede ligger en side under det navnet du vil flytte den til, men si da fra til en administrator som kan ordne med sletting fremfor å flytte manuelt. Jeg blir litt nostalgisk nå; det å flytte en artikkel manuelt var det første jeg fikk klask på lanken for på Wikipedia for et par år siden. Cnyborg 4. nov 2006 kl. 03:32 (UTC)

OK, beklager, det skal ikkje gjenta seg. Har tilbakestilt Idol (avgudsbilde) no og gjort om Idol til ei peikarside, håper det gjer situasjonen litt betre. Olaf Solstrand 4. nov 2006 kl. 04:05 (UTC)
Argh! No ser eg at eg klarte å gjera same tabbe på nytt ... Eg tenkte jo ikkje over at du faktisk *var* administrator og faktisk flytta artikkelen manuelt ... sukk *går inn og tilbakestiller mine dumme forsøk på å gjera alt riktig* Olaf Solstrand 4. nov 2006 kl. 09:42 (UTC)

Diskusjonssider[rediger kilde]

Hei:) Du skal heller ikke tømme diskusjonssider, fjerne andres innlegg fra diskusjoner (og helst ikke dine egne heller, da sammenhengen i slike diskusjoner vil bli helt rar), eller gjøre om på andres diskusjonsinnlegg. Jeg sikter nå først og fremst til din tømming av diskusjonssiden på Idol. Dette gjelder forresten også alle andre sider, de skal aldri tømmes, men hvis innholdet ikke hører hjemme her, ta kontakt med en administrator, så vil han slette siden isteden:)

I tillegg vil jeg bare påpeke at dine bidrag er velkomne her, og at du, som det står lengre oppe her, ikke behøver å være redd for å gjøre feil, selv om vi som setter deg på plass kan virke krasse (vi mener ikke å være det), for det er alltid enkelt å rydde opp igjen. Stå på videre... :) OPus- (mld, film) 4. nov 2006 kl. 08:40 (UTC)

Sto ikke lengre oppe, men det gjelder likevel, ikke vær redd for å gjøre feil, de blir enkelt rettet opp igjen, og så lærer man jo en hel del av det også:) OPus- (mld, film) 4. nov 2006 kl. 08:40 (UTC)
Igjen, beklager. Dette var berre eit forsøk på å flytte rundt på ting på ein så enkel måte som mogleg (Den gamle Idol-diskusjonen blei jo flytta til Diskusjon:Idol (TV-program)), noko eg sjølvsagt i ettertid ikkje har problemer med å sjå at eg *verkeleg* ikkje burde ha gjort. Når det er sagt, trur eg at eg skal halde meg langt unna redigeringsfunksjonen på Wikipedia i framtida ... Trur eg har gjort *litt* for mange tabber i natt til at eg tør å prøve meg på dette igjen. Olaf Solstrand 4. nov 2006 kl. 08:53 (UTC)
Ta en pause og kom tilbake igjen. Den som aldri bommer, lærer ikke ;) - og som du selv sier - kanskje lurt å holde seg til redigering på dagtid ei stund ? Lykke til i alle fall :D Noorse 4. nov 2006 kl. 09:58 (UTC)
Du virker som en bra kar, både jeg og noorse har gjort vår andel av katastrofer før vi skjønte hvordan ting hang sammen her i verden, ikke la noen småfeil ødlegge for deg. Om det er noe du lurer på er det bare å ta kontakt på brukerdiskusjonenen våre. -- Atluxitywp:ea 9. nov 2006 kl. 14:51 (CET)

Sletting[rediger kilde]

Hei, Olaf. Jeg så du hadde nominert en artikkel for sletting, og tenkte jeg kunne gjøre deg oppmerksom på at vi også har noe som heter hurtigsletting. Det kan godt hende du vet om det, men den artikkelen du hadde nominert så for meg ut som er klar slettekandidat, og den ble derfor hurtigslettet. Wikipedia:Sletting er stedet for artikler som ikke er klare slettekandidater, men kan trenge en diskusjon. Det kan kanskje være vanskelig å se hva som er hva, men en administrator kommer uansett til å se at det du merker som hurtigslett er riktig. Ha en ellers god førjulswikifisering. :) -- Atluxitywp:ea 10. des 2006 kl. 16:26 (CET)

Hei. Skal innrømme at jeg klarte å ikke lese artikkelen godt nok til å merke at det var copyvio, og det til tross for at andre avsnitt var «Lov om opphavsrett Materialet på dette nettstedet er omfattet av åndsverklovens bestemmelser, og er opphavsberretiget enten av Stalo Films direkte eller lisensert til oss av tredjepart [...]»! Skjønner ikke hvordan jeg klarte å overse det. Jeg nominerte den til sletting basert på at jeg følte at det manglet leksikalsk interesse, og det er et tema jeg har observert på Wikipedia:Sletting ganske mange ganger, så jeg følte meg sikker på at det var der det hørte hjemme, da jeg antok at det kanskje trengte en diskusjon hvorvidt den der skulle slettes eller ikke. Men selvsagt, med copyvio er det ikke tvil, såklart. God førjulswikifisering til deg også! Olaf Solstrand 10. des 2006 kl. 16:35 (CET)

Å lage selvstendige artikler for hver serie i antologi er i overkant. Disse bør flettes til en enkelt artikkel, eller legges inn i de respektive artikler for de enkelte tegenere. Se også Diskusjon:FLEIP (tegneserieantologi). --Finn Bjørklid 20. des 2006 kl. 15:11 (CET)

Har svart deg på Diskusjon:FLEIP (tegneserieantologi). Er forsåvidt ganske enig med deg, det er ikke jeg som har opprettet disse artiklene, valgte bare å linke til dem når de likevel eksisterte. Olaf Solstrand 20. des 2006 kl. 15:23 (CET)

Mopedportalen[rediger kilde]

Hei, når man foreslår en side for sletting så pleier man å informere artikkelforfatter via malen {{slettnom}}. Den skrives slik: {{subst:Slettnom|Mopedportalen|Olaf Solstrand}} ~~~~ på artikkelforfatterens diskusjonside. Fint om du kan gjøre det. Mvh KEN 4. jul 2008 kl. 00:29 (CEST)