United World College of South East Asia

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

United World College of South East Asia, er en av skolene til United World Colleges stiftelsen. Skolen ble grunnlagt som den andre skolen til UWC i 1971. Skolen holder til i bygningene til en tidligere britisk militær skole. Skolen er den aller største av UWC skolene med over 2900 elever. Grunnen til den store elevmassen er at skolen også fungerer som en internasjonal ​barne- og ungdomsskole i Singapore.

Historie[rediger | rediger kilde]

Det var Kurt Hahn som så for seg en skole hvor unge mennesker fra hele verden kunne studere og bo sammen. Tanken bak dette var å skape økt forståelse og toleranse på kryss av etniske, religiøse og politiske grenser. Denne idéen kom til live med åpningen av Atlantic College i 1962. UWC stiftelsen ble utvidet med åpningen av UWC i Singapore i 1971. Denne skolen ble først startet som en partner skole, men ble fullverdig UWC medlem i 1975.

Opptak[rediger | rediger kilde]

Opptak til skolen er basert på personlig motivasjon og akademiske resultater, uavhengig av etnisk, nasjonal, religiøs eller økonomisk bakgrunn. Elever søker opptak til UWC sine skoler gjennom hvert lands respektive nasjonalkomitéer, som igjen avgjør hvem som får plass. Elevene er mellom 16 – 18 år ved opptak. Praktisk talt alle elever har blitt tildelt stipender og legater for å dekke skolepengene. Disse stipendene og legatene er finansiert av tidligere elver, andre givere, forskjellige nasjonalkomitéer og utdanningstipender fra diverse statlige institusjoner. Den norske nasjonalkomitéen sender hvert år en eller to norske elever til skolen.

Aktiviteter ved skolen[rediger | rediger kilde]

Alle elevene studerer for å få det anerkjente International Baccalaureate Diploma. Dette er et krevende undervisningsprogram på videregående skole nivå, hvor elevene velger seks eller sju fag fra bestemte fag grupper. Skolen legger stor vekt på at elevene skal aktivt delta i diskusjoner og prosjekt grupper som tar for seg internasjonale spørsmål.

Utenom det faglige programmet må elevene også delta i andre samfunnsnyttige aktiviteter. Ved skolen i Singapore blir det lagt spesielt vekt på aktiviteter som hjelper de svak stilte samfunnene i bystaten.

Kjente elever[rediger | rediger kilde]

UWC's motto[rediger | rediger kilde]

UWC makes education a force to unite people, nations and cultures for peace and a sustainable future. We educate individuals to take responsibility for shaping a better world.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]