United States Libertarian Party

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Libertarian Party (Det libertarianske parti) er det etter eget utsagn tredje største politiske partiet i USA, men det er noe kontroversielt om dette stemmer, da The Green Party er nesten like stort, men har ikke hatt like stor suksess som Det libertarianske parti i valg. Fra 1971 til 2004 har det blitt talt flere millioner stemmer på The Libertarian Party, til tross for kritikk fra både høyre- og venstresiden.

Partiet ble grunnlagt av en liten gruppe aktivister ledet av David Nolan den 11. desember 1971 i Colorado og har gjort stor fremgang siden da. Partiets beste resultat kom i 1980 da Edward Clark vant 1,1% av stemmene. Presidentkandidat i 2004 var Michael Badnarik, som kom på fjerdeplass med 0,34% av stemmene. Presidentkandidat i 2008 var Robert L. (Bob) Barr.

Partiets politikk går ut på å maksimere individets frihet. Alle føderale skatter bør avskaffes. Partiet vil også at narkotika må bli legalisert, og at USA må åpne sine grenser for innvandring.

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

partistubbDenne partirelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den.