Unge Aksjonærer

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
(Omdirigert fra «Unge aksjonærer»)
Unge Aksjonærer
Org.formForening/lag/innretning
Org.nummer992578777
LandNorge
Medlemmerover 3 500
Nettstedwww.ungeaksjonaerer.no[1]

Unge Aksjonærer (UA) er en frittstående forening for finansinteresserte. Unge Aksjonærer har som mål å fremme unges engasjement rundt aksjemarkedet ved blant annet å arrangere Aksje-NM og analysemesterskap samt bransjerelevante seminarer.

Studenter på Børs[rediger | rediger kilde]

Unge Aksjonærer arrangerer «Studenter på Børs», en aksjekonkurranse for studentlag fra universiteter og høyskoler i hele Norge. Konkurransen arrangeres i samarbeid med AksjeNorge, E24 og Finansavisen og går normalt over 12 uker i hvert vår- og høstsemester. Hvert lag bestående av minst fire medlemmer får 1 000 000 NOK i fiktive penger for å investere i aksjer på Oslo Børs. Det er lagt begrensinger på vekting i porteføljen, slik at valg av aksjer i størst mulig grad blir basert på analyse - stock-picking - fremfor å ta overdreven risiko for kortsiktig gevinst. Dette har til hensikt at konkurransen skal gi studenter praktisk erfaring med aksjehandel og et mer realistisk bilde av risikotagning.

Lagene er organisert i tre divisjoner – Eliteserien, AksjeNorge-ligaen og 2. divisjon. Divisjonsinndelingen har som intensjon å sørge for mer kontinuitet i lagene, samt at det gjør at lagene i de to øverste divisjonene får disinsentiver til å ta stor risiko i form av at de rykker ned hvis de er blant de dårligste lagene i sin divisjon. Det sentrale i Studenter på Børs er å gi studenter praktisk erfaring med aksjehandel og økt innsikt i aksjemarkedet.

Skoleligaen[rediger | rediger kilde]

Høsten 2011 ble det innført en skoleliga.

De tre beste og de tre dårligste lagene på skolen samles inn i en indeks som utgjør en porteføljeavkastning for skolen. Det betyr at alle lagene er solidarisk ansvarlig for hvordan det går med skolen i konkurransen.

Analysekonkurransen[rediger | rediger kilde]

Unge aksjonærer inviterer høyskole- og universitetsstudenter i hele Norge på alle nivåer til å sende inn bidrag til Analysekonkurransen. Konkurransen holdes to ganger i året, og er gratis og åpen for alle i nevnte målgruppe. Analysen skal dreie seg om et valgfritt selskap.

Styret 2013[rediger | rediger kilde]

  • Foreningsleder – Petter Kongslie
  • Nestleder – Tarjei Lode

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ GRID-ID grid.459115.d[Hentet fra Wikidata]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]