Ung mann i byen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Ung mann i byen
orig. Pratidwandi
প্রতিদ্বন্দ্বী
Generell informasjon
SjangerDrama
Utgivelsesår1970
Prod.landIndia
Lengde110 min.
SpråkBengalsk
Bak kamera
RegiSatyajit Ray
ManusforfatterSunil Gangopadhyay
Basert påSunil Gangopadhyays roman
MusikkSatyajit Ray
Eksterne lenker

Ung mann i byen (originaltittel: bengali: প্রতিদ্বন্দ্বী Pratidwandi) er en indisk bengalskspråklig dramafilm fra 1970, med regi og musikk av Satyajit Ray.

Handling[rediger | rediger kilde]

Siddhartha blir tvunget til å avbryte sine studier på grunn av farens uventede dødsfall. Nå må han finne seg en jobb i stedet. I ett jobb-intervju blir han bedt om å nevne det han mener er den viktigste begivenheten i verden de siste 10 årene. Svaret hans er "det enkle menneskelige motet vist av befolkningen i Vietnam" i stedet for det forventede svaret: En mann som landet på månen. Intervjueren spør om Siddhartha er en kommunist, og han får ikke jobben.

Han går til en kino, men under et propaganda-innslag fra myndighetene som vises før filmen eksploderer en bombe i kino-salen. I alt bråket som følger ødelegger Siddartha klokken sin. Han går til en urmaker, men han har ikke råd til å betale for reparasjonene. Senere legger han merke til en attraktiv, ung kvinne, ved navn Keya. De blir kjent, og nyter hverandres selskap. Men de kan ikke bli kjærester på grunn av deres omstendigheter. Etter nok et jobb-intervju, forlater Siddhartha storbyen for å begynne som selger i en fjern liten by.

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]