Ung i trafikken – Ingen venner å miste

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Ung i trafikken – Ingen venner å miste
Org.formForening/lag/innretning
Org.nummer984304943
Stiftet10. januar 1976[1]
LandNorge
HovedkontorOslo
AdresseDronningens gate 6
Nettstedungitrafikken.no (no)
Trial, en av hovedaktivitetene til organisasjonen

Ung i trafikken – Ingen venner å miste (tidligere MA-ungdom) er en Norges eneste trafikksikkerhetsorganisasjon for ungdom mellom 15-26 år. Organisasjonen ble stiftet i 1976[2] og er datterorganisasjonen til MA – Rusfri Trafikk. Ung i trafikken jobber for en rusfri trafikk og har som mål at ingen unge skal dø eller bli hardt skadet i trafikken.

Organisasjonen har flere ulike aktiviteter for å forebygge ruskjøring blant unge. Innsatsområdene er rus, fart, uoppmerksomhet og elsparkesykkel. De tilbyr rusfrie møteplasser, utfører ulike kampanjer og prosjekter, og jobber tett med målgruppa i alle aktiviteter.

Klubber i Ung i trafikken er hovedsakelig motorsport-, sykkelsport- og bilsportinteresserte, men alle klubber som følger Ung i trafikken sine retningslinjer kan bli en Ung i trafikken-klubb.[3] Hvem som helst kan bli medlem for å støtte arbeidet deres for en rusfri trafikk.

Ung i trafikken driver prosjektene DeathTrip, DeathTrip - On the road og #edrusjåfør. I DeathTrip utarbeider ungdommer i den videregående skolen egne holdningskampanjer om temaet rus og trafikk. Mange av disse bidragene blir hvert år implementert til vandreutstillingen, DeathTrip - On the road, som er på turné rundt om i Norge på ulike festivaler og arrangement. Det er mellom 100 og 150 bidrag som kommer inn hvert år, og av disse går 10 bidrag videre til finalen, og vinneren mottar 30 000 kroner.[4]

Daglig leder i Ung i trafikken er Stid Eid Sandstad. Lea C. Tvervåg er prosjektleder for DeathTrip. Kristine Ohnstad jobber som prosjekt- og kampanjeansvarlig for organisasjonen.

Referanser[rediger | rediger kilde]


Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]

  1. ^ ungitrafikken.no[Hentet fra Wikidata]
  2. ^ http://www.ma-sandnes.no/Informasjon_om_MA/Om_MA/MAs_historie/[død lenke] MAs historie, Motorførernes Avholdsforbund Sandnes, besøkt 2. mars 2010
  3. ^ «MA-Ungdom». www.maungdom.no. Besøkt 1. september 2016. 
  4. ^ «Forsiden». www.deathtrip.no. Besøkt 1. september 2016.