Under samme tak

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til: navigasjon, søk
Under Samme Tak
orig. Full house
Generell informasjon
Sjanger Komedie
Nasjonalitet USA
Sesonger 8
Episoder 192
Lengde 23-25. min min. (per episode)
Språk Engelsk
Foran kamera
Medvirkende John Stamos
Bob Saget
Dave Coulier
Candace Cameron
Jodie Sweetin
Mary-Kate Olsen and Ashley Olsen
Lori Loughlin
Andrea Barber
Scott Weinger
Blake Tuomy-Wilhoit og Dylan Tuomy-Wilhoit
Sending
Periode 1. September 198723. Mai 1995
TV-kanal ABC TVNorge og TV2 Humor
Teknisk informasjon
Bildeformat 480i (SDTV)
Eksterne lenker
IMDbRedigere på wikidata

Under samme tak (eng. Full House) var en amerikansk situasjonskomedie som omhandlet alenefaren Danny Tanner og hans døtre D.J., Stephanie og Michelle, samt svogeren Jesse, og bestevennen Joey. Serien gikk på ABC fra 1987 til 1995.

De bor alle sammen i Danny hus, i Girard Street i San Francisco. Danny har blitt alenefar, etter at kona Pam omkom i en bilulykke, hvor hun ble påkjørt av en fyllekjører. Siden Danny er ganske mye opptatt med jobben som sportsanker i en Tv-kanal, trenger han noen til å passe på barna DJ, Stephanie, og Michelle. Han får hjelp av Jesse (broren til Pam, og Danny`s svoger), og Joey, som er hans beste venn. Både Jesse og Joey flytter inn i huset. Serien gikk over 8 sesonger, fra 1987 til 1995. Serien ble først sendt på amerikanske ABC. Serien ble deretter solgt til mange land over hele verden, inkludert Norge. Serien ble før sendt hverdager på TvNorge, i ettermiddagsprogrambolken kjent som «Happy Hour». Repriser går for tiden på TV2 Humor.

Andre sentrale personer i serien[rediger | rediger kilde]

I andre sesong dukker Jesse's kommende kone og Danny's medprogramleder i "Wake Up, San Francisco" opp, Rebecca «Becky» Donaldson. D.J.'s bestevenn Kimmy Gibbler bor i nabohuset til Tanner-familien, og hun er stadig innom Tanner-huset på besøk hos sin bestevennine. Hun er kjent for sine stinkende føtter, og irriterer flere i familien Tanner, spesielt Stephanie. Steve er kjæresten til D.J. Han dukker opp litt senere i serien. Han blir kjæreste med DJ, og de møttes i Spania når DJ var på språkreise. Han er veldig glad i mat, og spesielt Tanner`s mat. DJ og Steve slår opp litt senere, men går på ballet sammen med DJ i aller siste episode. Alex og Nicky er tvillingsønnene til Jesse og Becky, de blir født i femte sesong. Når Becky er gravid med tvillingene, får Danny en vikar i «Wake Up, San Francisco», Vicky Larson. Hun blir Danny's kjæreste, og senere forlovede. De er sammen i 2 år, og de slår opp da Vicky får en bedre jobb i New York.

Rolleliste[rediger | rediger kilde]

 • Danny Tanner spilles av Bob Saget. Han er kjent for å være en ryddig person, som til og med vasker sine egne oppvaskhansker, og bladene på trærne, for å nevne noe. Han bryr seg mye om sine barn, men kan av og til være litt overbeskyttende. Han er svært glad i klemmer, noe som kjennetegner familien Tanner. Han jobbet som sportsanker på TV, men fikk ny jobb som programleder i "Wake up, San Francisco".
 • Donna Jo «D.J.» Tanner spilles av Candace Cameron-Bure. Hun er den elstde jenta i Tannerfamilien. Hun bryr seg mye om sine søsken, selv om de kan gå henne på nervene, spesielt siden de vil være som henne. Hun deler rom med Stephanie, men bytter etterhvert rom med Michelle. Hennes bestevenn er Kimmy Gibbler, selv om hun ikke er like smart som henne.
 • Stephanie Tanner spilles av Jodie Sweetin. Hun er nest eldst, som kan føre til litt mindre oppmerksomhet fra de andre. Hun er svært glad i å danse, som blir bevist flere ganger i serien. En gang ble hun med i en dansegruppe, som tok nesten alt av hennes fritid. På slutten av serien blir hun venn med Gia, en ganske bråkete jente som har dårlig påvirkning på Stephanie. Allikevel blir hun mere rolig etter hvert.
 • Michelle Tanner spilles av Mary-Kate Olsen og Ashley Olsen. Hun er den minste av Tannerdøtrene, og er den som får mest oppmerksomhet. Hun er den eneste som ikke fikk oppleve moren Pam, siden hun døde da Michelle var nyfødt. Hennes beste venner er Teddy, og senere Denise, men kan også være med andre.
 • Joey Gladstone spilles av Dave Coulier. Han er Danny`s beste venn, og flytter ned i kjelleren. Han er ganske barnslig av seg, siden han ser på tegneserier og leker med figurer. Han er flink til å imitere tegneserier, spesielt Skippern. Hans mest kjente dukke er et ekorn som stadig forteller vitser om trær.
 • Jesse (Cochrane i første sesong) Katsapolis spilles av John Stamos. Han er en musiker som er svært opptatt av håret sitt. Han blir rasende på Stephanie da hun ved et uhell klipper håret hans kortere. Han er stor fan av Elvis, og imiterer ham gjerne. Han forelsker seg i Danny`s medprogramleder Rebecca. Senere flytter de opp på loftet sammen med tvillingene som Rebecca føder i sesong 5, Nicky og Alex. Selv om han og Joey er forskjellige, har de flere ganger samarbeidet i jobber.
 • Rebecca «Becky» Donaldson Katsapolis spilles av Lori Loughlin. Hun blir Danny`s medprogramleder i "Wake up, San Francisco!". Hun gifter seg senere med Jesse, og får to barn. Hun blir som en slags mor for Tannerdøtrene, feks. hjelper hun DJ med sminke, og Michelle med å lage olabil.
 • Kimberly «Kimmy» Gibbler spilles av Andrea Barber. Hun er naboen til Tannerfamilien. Hun har god klessmak, stinkende føtter, og er dårlig på skolen. Selv om det er litt erting fra begge sider, er hun en del av Tannerfamilien.
 • Steven «Steve» Hale spilles av Scott Weinger.
 • Nicholas «Nicky» Katsapolis og Alexander «Alex» Katsapolis spilles av Blake Toumy-Wilhoit og Dylan Toumy-Wilhoit
 • Vicky Larson spilles av Gail Edwards