Ulrich Winther-Hansen

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Ulrich Winther-Hansen
Født14. aug. 1971Rediger på Wikidata (52 år)
BeskjeftigelseHåndballspiller, håndballtrener Rediger på Wikidata
NasjonalitetKongeriket Danmark
SportHåndball

Ulrich Winther-Hansen (født 14. august 1971 i Esbjerg i Danmark) er en tidligere, dansk håndballspiller som har spilt for det grønlandske håndballandslaget. Han spilte i dansk liga helt fram til 1998 der han flyttet til Norge for å spille i den norske klubben Herkules i Skien.[trenger referanse] Tidligere hadde han spilt i danske klubber som Tjæerborg, Ribe, Svenborg HK, GOG og Otterup. Han ble senere sammen med den tidligere håndballspilleren Randi Aasarød som spilte for det norske u-landslaget og har spilt to A-landslagskamper. De har to barn sammen.

Ulrich var med til VM i 2001 (Frankrike), 2003 (Portugal) og 2007 (Tyskland) med Grønland. Senere ble han trener for Byåsens andrelag med blant annet spillere som Ida Alstad og Kari Aalvik Grimsbø. I to sesonger trente Winther-Hansen Selbus 1.-divisjonslag sammen med Trine Haltvik.

Winther-Hansen har ikke bare spilt håndball, men også syklet store deler av sin karriere. Han syklet for det danske juniorlandslaget og var også med til VM i Moskva. Han har også syklet i ritt som Paris–Roubaix og Paris Tour.[trenger referanse]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]