Tyver, trøbbel og en lysende komet

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Tyver, trøbbel og en lysende komet er en barnebok av Mari Kjetun som kom ut på Gyldendal sommeren 2009. Manuset vant Gyldendal og Norlis konkurranse for barnebøker i 2008.

Juryens begrunnelse var: «Manus har et fint tegnet persongalleri, og forfatteren behersker den vanskelige kunsten det er å språklig gi hver og én personlig stemme og individualitet. Forfatteren makter med humor, sprelskhet og varme å balansere det umulige og det usannsynlige - og hun får oss til å tro på det som skjer, uansett hvor vilt og langt fra hverdagen det kan synes. Vinneren har skrevet en rik og varm nåtidshistorie i en original setting, og er en verdig vinner av konkurransen.»[1]

Boken handler om 12-åringen Tessa som bor sammen med moren sin - men aldri lenge på samme sted. Faren finnes bare som et bilde som er med på flyttelasset. Nå drar de til en husmannsplass i skogen med det lokale fengselet som nærmeste nabo. Det blir dramatikk når en fange Tessa kjenner rømmer - og Tessa løser problemene på uventet vis.

Oppfølgeren Røre, rabalder og en sulten sjiraff kom i august 2010 på Gyldendal.

Boken finnes også som lydbok fra Lydbokforlaget lest av Cici Henriksen.

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]