Tysk jaktterrier

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk

Tysk jaktterrier er en hunderase av typen terrier. Det er en mellomstor, kompakt og velproporsjonert jakthund med røtter fra tidsrommet like etter første verdenskrig i Tyskland.

Tysk jaktterrier er modig, tøff, arbeidsvillig, utholdende, vital, temperamentsfull, lojal, omgjengelig og lærevillig. Den skal være verken sky eller aggressiv. Den kan brukes som hihund, sporhund, drivende hund og til og med som apportør på land og i vann. Rasen er en typisk jaktspesialist med tøft temperament og stor skarphet. Den har et stort aktivitetsbehov.

Rasestandard[rediger | rediger kilde]

Rett overlinje, godt markert manke og en sterk, rett ikke for kort rygg. Lend: Kraftig muskulatur. Kryss: Flatt, kraftig muskulatur. Bryst: Dypt, godt velvet ribben, ikke for bredt, langt brystben med lange bakre ribben. Underlinje/buk: Elegant bue bakover; korte stramme flanker, lett opptrukken buk. Hale: Godt ansatt på det lange krysset. Bør bæres litt hevet enn utpreget rett opp, skal aldri bæres inn over ryggen.

Farge: Sort, mørkebrun, sortgrå melert med rødgule avgrensede tegninger på øyebryn, snute, bryst, ben og rundt analåpningen. Lys og mørk maske like tillatt. De kan også ha små hvite tegninger på bryst og tær.

Mankehøyde: Hannhunder og tisper 33–40 cm Vekt: Hannhunder 9–10 kg, tisper 7,5-8,5 kg