Tucupita

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Tucupita

Flagg

Våpen

LandVenezuelas flagg Venezuela
Grunnlagt1848
Postnummer6401
Retningsnummer287
Areal6,6 km²
Befolkning86 487
Bef.tetthet13 104,09 innb./km²
Høyde o.h.5 meter
Nettsidetucupita-deltaamacuro.gob.ve/
Kart
Tucupita
9°03′27″N 62°02′43″V

Tucupita er hovedstaden i delstaten Delta Amacuro i Venezuela.

Delstaten Delta Amacuro består nesten utelukkende av Orinoco-deltaet. Den varme og fuktige byen Tucupita ligger ved elven Caño Manamo (en av de to største grenene i deltaet). Til byen går det en vei langs toppen av en gigantisk barriere som ble bygd i 1960-årene for å skape tørt land. Prosjektet anses av mange for å være en fiasko, fordi man ikke oppnådde å skape tørt land av særlig betydning, og på grunn av de store økologiske skadene som oppstod som følge av saltvannsinntrengning i deltaområdet.

Deltaet er hovedsakelig dekket av mangrove, med en rik flora og fauna som gjør det til en svært interessant område for zoologer og biologer. Det er oppdaget betydelige mengder olje i de vestlige delene av deltaet, og mange frykter at en eventuell oljeutvinning vil påføre området betydelige økologiske ødeleggelser.

Økoturisme[rediger | rediger kilde]

Byens største inntektskilde er fra økoturisme. De største attraksjonene er den store artsrikdommen når det gjelder fugler, pattedyr og reptiler i deltaet. Mange besøker også landsbyene til de lokale indianerne, warao. I motoriserte kanoer får turistene tilgang til de mest fjerntliggende delene av deltaet, der man har satt opp hytter i alle prisklasser.

Det er gode bussforbindelser til flere byer i det nordlige Venezuela, blant annet Ciudad Bolívar.