Tshikapa

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Tshikapa
Tshikapa, Kasai province, DR Congo – As part of its Quick Impact Project, MONUSCO has refurbished the Central Prison in Tshikapa.jpg
LandDen demokratiske republikken Kongo Den demokratiske republikken Kongo
TidssoneUTC+01:00
Høyde over havet485 meter

Tshikapa
6°25′00″S 20°48′00″Ø

Tshikapa i DR Kongo

Tshikapa er en by i provinsen Kasaï i Den demokratiske republikken Kongo. Byen ligger omtrent 65 kilometer nord for grensen til Angola, og nesten 20 mil vest for hovedstaden i provinsen, Kananga, ved sammenløpet av Tshikapa og Kasai-elvene.

Ifølge en utgivelse fra biblioteket ved Universitetet i Utrecht vokste byens befolkning fra 38 900 i 1970 til 180 900 i 1994.[trenger referanse] De to senere krigene i Kongo har påvirket befolkningen en hel del, og per 2020 er det uklart hvor mange innbyggere byen har.

Byen ble grunnlagt av Forminere, et amerikansk/belgisk gruvekonsern som fant diamanter i området på begynnelsen av 1900-tallet.[1] Siden den gang har Tshikapa vært senter for diamantutvinning. På grunn av diamantgruvene ble Tshikapa det stedet i verden hvor satellittelefoner var mest utbredt som kommunikasjonsmiddel, med unntak for Irak før krigen der.

Referanser[rediger | rediger kilde]

  1. ^ s.246 An African Adventure av Isaac F. Marcosson, Curtis Publishing Company, 1921
geografistubbDenne geografirelaterte artikkelen er foreløpig kort eller mangelfull, og du kan hjelpe Wikipedia ved å utvide den. (Se stilmanual)