Trude Eick

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Hopp til navigering Hopp til søk
Trude Eick
Trude Eick in Per Husby Dedications Orchestra Victoria Oslo Jazzfestival (184047) (cropped).jpg
Født23. april 1969 (50 år)
Hof, Drammen
Utdannet ved Norges musikkhøgskole
Beskjeftigelse Musiker, jazzmusiker, komponist, valthornist
Nasjonalitet Norge

Trude Eick (født 23. april 1969 i Hof) er en norsk musiker (valthorn og elektronikk), kjent fra varierte musikkformer, der hun spiller faste repertoar såvel som friimprovisasjon.

Hun er søster til musikerne Mathias Eick og Johannes Eick, studerte ved Norges musikkhøgskole og har jobbet i Forsvarets Musikkorps, Trøndelag i en periode. Eick er mest kjent fra improviserering i Eick/Viddal duo med bassklarinettist og saksofonist Mathilde Grooss Viddal, som var sentral i serien «Kvinnelige improviserende instrumentalister».[1] Duoen turnerte med forestillingen Konkylia van Tare og Tusen Tang (2005). I trioform har de med Hedvig Mollestad Thomassen gitar, og i kvartett har de med Øyvind Brække trombone, Børge Are Halvorsen saksofon.[2]

Hun har medvirket på utgivelser med Bugge Wesseltoft (New conceptions of jazz, 1996) og Torbjørn Sunde oktett (2001). Hun har turnert med blant annet Ole Bolås og Sigrun Eng (cello), og har til tider dirigert Chateau Neuf Storband. Hun spiller med Frøy Aagre's Offbeat (Dølajazz 2007). Eick er tilknyttet Toneheim folkehøgskole og musikklinja ved Rud videregående skole.

Referanser[rediger | rediger kilde]