Tre skudd for 25 øre

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi
Tre skudd for 25 øre
orig. The High Sign
Generell informasjon
GenreFilmkomedie, stumfilm
Utgivelsesår1921
NasjonalitetUSA
Lengde21 min.
SpråkIngen (dialog)
Bak kamera
RegiBuster Keaton, Edward F. Cline Rediger dette på Wikidata
ManusBuster Keaton, Edward F. Cline Rediger dette på Wikidata
Produsent(er)Joseph Schenck
FotoElgin Lessley Rediger dette på Wikidata
Foran kamera
MedvirkendeBuster Keaton, Al St. John, Charles Dorety, Bartine Burkett Rediger dette på Wikidata
Annen informasjon
Farve/s.hvSort/hvitt Rediger dette på Wikidata
Distributør(er)Metro Pictures
Premiere(r)1921
Eksterne lenker

Tre skudd for 25 øre (originaltittel: The High Sign) er en amerikansk stumfilm fra 1921, regissert av Edward F. Cline og Buster Keaton.[1]

Handling[rediger | rediger kilde]

Buster Keaton spiller en vagabond som oppdager en ledig stilling ved en fornøyelsespark, og han får jobben selv om han egentlig ikke var kvalifisert. I mellomtiden har en kriminell gjeng i området fått ordre om å drepe den lokale innbyggeren August Nickelnurser, fordi han ikke ønsket å betale dem beskyttelsespenger. August Nickelnurser, som legger merke til Buster sammen med datteren sin, blir så imponert at han ansetter Buster som hans personlige livvakt.

Tiny Tim som arbeider ved fornøyelsesparken, og er medlem av den kriminelle gjengen, blir også overrasket over Busters ferdigheter. Så han verver Buster til gjengen, og gir ham ordre om å myrde Nickelnurser. Buster blir fortvilet over sine motstridende forpliktelser til begge parter. Nickelnurser har i mellomtiden utstyrt hjemmet sitt med en rekke feller, og hemmelige dører, for å beskytte seg selv mot gjengen. Buster dukker opp og gir ordre om at Nickelnurser burde spille død, etter at Buster skyter et skudd i luften. Men dette blir snart avslørt, og Buster blir jaget over hele huset. Buster klarer snart å ta ut gangsterne, en etter en - og til slutt faller Tiny Tim ned i en falldør.

Skuespillere[rediger | rediger kilde]

Referanser[rediger | rediger kilde]

Eksterne lenker[rediger | rediger kilde]